|

Biz tehdit dinlemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de durdurmaya çalışan ülkelere kararlılık mesajı verdi. Erdoğan, “Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Fırkateynlerimizle, uçaklarımızla, her şeyimizle oradayız. Burada Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 03:32 - 25/08/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin’in Yusufeli ilçesini ve Rizae’yi ziyaret ederek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, daha sonra Yusufeli Barajı’nda incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitabı sıraısnda Doğu Akdeniz'deki faaliyetlere ilişkin "
Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Burada Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunacağız
." dedi.
Yusufeli Barajı’nı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdıoğan, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ilişkin, “
Ş
u anda Batı’nın yaklaşım tarzı anlaşılır gibi değil. Bunların uluslararası hukuka saygıları yok. Uluslararası hukuk içerisinde özellikle bizim Doğu Akdeniz’de haklarımızın neler olduğundan haberleri yok.
” değerlendirmesinde bulundu.


MUHALEFETİN GEMİDEN HABERİ YOK

Doğu Akdeniz’deki 2 sondaj gemisi, 2 sismik araştırma gemisinin çalışmalarını sürdürürken Silahlı Kuvvetlerin de bu faaliyete katıldığını hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti: “
B
urada Kuzey Kıbrıs Türk halkının haklarını ve Türkiye’nin haklarını biz kimseye yedirtmeyiz. Ama bizim maalesef ana muhalefetimiz orada bizim gemilerimizin olup olmadığından bile haberi yok. Herhalde ay yıldızdan da haberi yok. Ay yıldızımız, gemilerimizle beraber orada kendini bulmuş vaziyette. Sürekli irtibat halindeyiz. O süreci de yakından takip ediyoruz.

BAY KEMAL HESAP BİLMEZ

Yusufeli Barajı’nında üretilecek elektriğin Türkiye’ye katkısının yılda 1 milyar 250 milyon lira olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu üretim gücüyle baraj, 7 yılda kendini amorti edebilme kabiliyetine sahiptir. Bu öyle Bay Kemal’in dediği gibi değil. Çünkü bunlar öyle hesap kitap bilmez. Bunlar sadece atılan bu adımları nasıl engelleriz buna bakarlar.” dedi. İlçeye gelirken Yusufeli Barajı’nı helikopterle incelediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “
Her şeyiyle bir barajlar şehri Artvin. Şimdi ise Yusufeli çok farklı bir konuma tırmanıyor. Kendi sınıfında ülkemizin en büyük, dünyanın en yüksek üçüncü eseri olacak Yusufeli Barajı’nı ülkemize kazandırmak için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz.

TEHDİT MEHDİT DİNLEMEYİZ

Doğu Akdeniz’de yapılan arama faaliyetlerine de değinen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti: “Doğu Akdeniz’de Amerika varmış, Fransa varmış, İngiltere varmış, Katar varmış ama tek ülke yokmuş. Hangi ülke? Türkiye yokmuş. Eline diline dursun. Sen orada bizim Yavuz’umuzu, Barbaros Hayrettin’imizi görmüyor musun? İki sondaj, iki sismik araştırma gemisiyle o devasa al bayrağımızı görmüyor musun? Sondaj ve araştırma gemilerimizin yanında fırkateynlerimizi görmüyor musun? Uçaklarımızla her şeyimizle oradayız.
Tehditler sallamıyorlar mı? Batı tehdit sallıyor, biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Burada Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunuyoruz, savunacağız.

KAPIMIZDA SIRAYA GİRECEKLER

Erdoğan Rize’de yaptığı konuşmada da, Doğu Akdeniz’deki sondajları sonuna kadar götürmekte kararlı olduklarını kaydederek şunları söyledi: “
Doğu Akdeniz’de petrol veya doğal gaz bulduğumuzda, bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi kapımızda sıraya girecek. Çünkü enerji demek güç demektir.

Yusufeli göl manzaralı yeni yerine taşınıyor


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin ve kadınların yeni yerleşim konusundaki beklentilerinin kendisine iletildiğini de belirterek “
    Herkesin gönlünü hoşnut edecek şekilde bu süreci tamama erdireceğiz. Bizler Ankara’dan, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız buradan yapacağımız çalışmalarla yepyeni bir Yusufeli’ni inşa edeceğiz
    ” diye konuştu.
  • ÇEKİM ALANI OLACAK
  • Göl manzaralı yeni yerin tamamlandığında bambaşka bir Yusufeli olacağına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “
    Mimarisiyle sosyal alanlarıyla her şeyiyle bölgesinin çekim alanı haline gelecek. Sıkıntılarınızı yakinen takip ediyorum. Sizler bizim için değerlisiniz. Hiçbir Yusufelilinin mağduriyet yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Baraj, yol ve yeni yerleşim inşaatlarımızı bir an evvel bitirip, sizleri evlerinize kavuşturacağız.
  • KARARNAMEYİ İMZALADIM
  • Erdoğan, yeni yerleşim yerlerinde hak sahibi olmayanların mağduriyetini çıkardıkları kararname ile giderdiklerinin müjdesini de vererek “
    Bu kararnameyle birlikte önümüz ve önünüz daha da açılmış oluyor
    .” dedi. Evlerin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için ilgili Bakanlığa ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne gereken talimatları verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini söyledi.
  • 2021'DE ÜRETİM BAŞLAYACAK
  • Yusufeli Barajı’nda elektrik üretimine Nisan 2021’de başlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, baraj tamamlandığında Türkiye’ye yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üreteceğini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: "
    Baraj inşaatının sürdüğü son 6 yılda ülkemizde yaşanan, Gezi olaylarından tutun da 15 Temmuz'a kadar tüm saldırıların hedefindeki yerlerden biri hep bu eser olmuştur.
    Bir ağaç mı dikeceksiniz? Onun da karşısına dikilirler. Yaptıkları iş hep budur. Biz milletimizle el ele verdik, dayanışma içine girdik. Özellikle de sizlerle el ele vererek tüm bu sıkıntıları aştık ve baraj inşaatına devam ettik. Barajın yapımında özellikle yüklenici firmanın bu noktadaki kararlılığını da huzurlarınızda alkışlıyorum."

İstanbul’u sel bastı beyefendi tatilde


  • Milletin hizmet beklentisiyle yöneldiği CHP belediye başkanlarının neredeyse tamamının gerçek yüzlerini gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “(Ekrem İmamoğlu)
    İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde. Daha dün bir bugün iki, ben başbakanlığımda da cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapmadım. Kimi şehrini sel götürürken güneşli beldelerde tatil yaptı kimi kimsesiz çocukları sokağa attı. İşte bakıyorsunuz Kandil’de öldürülen bir yavru, öbür yavruyu da işte belediyenin içinde hapsediyorlar. Kimi belediyeyi ailesinin mülkü sanarak kaynakları peşkeş çekmeye çalıştı, kimi insanımızın mukaddes değerlerine savaş açtı.
  • HAVAALANI 1,5 YILDA TAMAMLANACAK
  • Denizi doldurarak inşa ettikleri Rize-Artvin Havalimanı’nın yapımının sürdüğünü kaydeden Erdoğan “Gerekli kontrolleri, değerlendirmeleri yaptık. İnşallah çok fazla sürmeyecek, şöyle 1,5 yıl içerisinde orayı da bitirip hizmetinize sunacağız. Türkiye’de bu tür iki tane havalimanı var, dünyada da parmak sayılarını geçmez. Bu denli iddialı bir eser” dedi.

AK Parti’de gedik açamazlar



  • AK Parti Rize İl Başkanlığının düzenlediği yemekte konuşan Erdoğan, AK Parti’nin içinde gedik açma çabalarının, hep olduğu gibi yine boşa çıkacağını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: İstedikleri kadar dolaşsınlar, bunlardan önce de bu gayretlerin içinde olanlar oldu, ne olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek var mı? Eğer niyet hayır olmazsa, akıbet hayır olmaz. Bunların niyeti hayır değil, bunların niyeti farklı. Dert burada sadece, ‘biz acaba Erdoğan’ı bir iki puan düşürmek suretiyle alaşağı eder miyiz?’ Bu nereye çalışmaktır, bunlar şu anda projelere çalışıyor. Bu projelerin kimler olduğunu, olabileceğini tahmin ediyorsunuz. Biz bu partimizi 18 yıl önce milletimizle beraber kurduk, biz sadece tabelasını astık.
  • KAPIMIZ HERKESE AÇIK
  • Dönem siyasi ayrılıkları bir tarafa bırakarak asgari müşterekler etrafında bir araya gelme dönemidir. Bizim nazarımızda vatanımızın bekasından, milletimizin birlik, beraberlik ve dirliğinden daha hayati bir kriter yoktur. Bunun için her fırsatta muhataplarımıza iş birliği çağrısı yapıyoruz. Bunun için hiçbir komplekse kapılmadan, bizi sevsin sevmesin, her kesime elimizi uzatıyoruz. Altını çizerek ifade etmek isterim ki ‘önce millet, önce memleket’ diyen herkesle çalışmaya hazırız. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Bu şuurla hareket eden herkese kapımız açıktır.
  • SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜKLERİ YOK
  • Bazı HDP’li belediyelere kayyum atanmasına da değinen Erdoğan, meşru hedeflere gayrimeşru yollarla varılamayacağını vurguladı ve şunları söyledi: “
    Seçilmiş olmak, hiç kimseye suç işleme özgürlüğü tanımaz. Hangi partiden olursa olsun tanımaz. Sandığı, bölücü emellerin vasıtası kılmak onu yapılabilecek en büyük kötülüktür.





#Recep Tayyip Erdoğan
#Doğu Akdeniz
#Artvin
#Yusufeli
5 yıl önce