|

Bizans sevici profesör açığa alındı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) görev yapan Prof. Dr. Erbay Bardakçıoğlu, büyük tepki toplayan İstanbul'un fethiyle ilgili paylaşımı nedeniyle açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Konuyla ilgili açıklama yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Bardakçıoğlu'nun, İstanbul'un Fethi'nin 563'üncü yıl dönümünde sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı, “Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü” şeklindeki mesajı nedeniyle açığa alındığını belirtti.



SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ


Paylaşımın ardından soruşturma başlattıklarını ifade eden Bircan, “Bu konuda kendi görüşümü de sosyal medya üzerinden paylaşmıştım. 'Biz işin içindeyiz merak etmeyin, olayı aşırılığa gitmeden hallederiz bu işi, müsterih olun' demek istedik. Kendisi çağrıldı ve açığa alındığı konusunda beyanda bulunuldu” diye konuştu. Süreci sonuna kadar takip edeceklerini belirten Rektör Bircan, şöyle devam etti: “Terör sevici akademisyenlerden sonra bir de Bizans sevici akademisyenlerimiz oldu. Gezi ayaklanmasında da bunu çok gördük. 'Zulüm 1453'te başladı' sloganı çok yaygın bir şekilde kullanıldı. Bizim üniversitemizden de böyle bir şeyin çıkmasından dolayı bunun peşini bırakamayacağız. Öğretim üyemizin yanlış yaptığı ve özür dilediği yönünde beyanları olmuş. Bunu, bu zihniyeti o dönemin yansıması olarak görüyorum. Arkası dolu bir paylaşımdı bu. Kendisi hakkında ceza ve disiplin soruşturulması başlatıldı ve açığa alındı."


#Bizans sevici profesör
#Cavit Bircan
#Doğu Roma İmparatorluğu
8 yıl önce