|

Bizde ne inkar ne kibir vardır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, iktidara yönelik inkar ve kibir eleştirilerine yanıt verdi: Bizde ne inkar vardır ne kibir vardır, bizde kabul vardır ama kibir asla ve asla yoktur.

Fazlı Şahan
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:44 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
​Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili özellikle "tek adam" boyutundaki eleştiriler, demokratikleşme konuları ve denetim mekanizmasına yönelik sorulara ilişkin Oktay, "Bunlar beni biraz şaşırtmadı da değil. Türkiye'de bir önceki sistem yürürlükteyken de bunlar kamuoyu önünde açıkça tartışılan konulardı" cevabını verdi.

Oktay, İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın son dönemde iktidara yönelik "inkar ve kibir" eleştirilerine yönelik sözleri üzerine de şunları söyledi:

"İş yapış şeklimizle şunu özellikle ifade etmek istiyorum; kesinlikle 'tek adam' boyutunda bir şey yapmıyoruz. Herhangi bir konu geldiğinde görüşüyoruz, tartışıyoruz, Cumhurbaşkanımızın söylediği her konuda, mutlak şekilde Cumhurbaşkanımızın söylediğinin doğru olduğuyla ilgili böyle bir toplantı tarzımız yok bizim. Siz nasıl çalışırdınız Sayın Yılmaz bilmiyorum ama biz böyle çalışmıyoruz, biz bunu açıkça ifade ediyoruz. 'İnkar ve kibir' diye ifade ettiniz ama bizde ne inkar vardır ne kibir vardır, bizde kabul vardır ama kibir asla ve asla yoktur" açıklamasını yaptı.

#Fuat Oktay
#Seçim
5 yıl önce