|

Bizi öldürerek bitiremezsiniz

Diyarbakır’da PKK’nın katlettiği AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert’in cenazesi Dicle’de toprağa verildi. Aktert’in eşi, “Benim kocam bunu hak etmedi. Kahpelerin kurşunuyla öldü” diye ağıt yaktı. Cenaze törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Bizi öldürerek tüketemezsiniz. Deryan kardeşim gibi şerefli bir ölümü zulme rıza göstermeye yeğleriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in cenazesi, ilçeye bağlı Yeşilsırt köyünde toprağa verildi. İlçedeki Yeni Cami'de kılınan cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından kıldırıldı.



BU DAVANIN MENSUPLARI ŞEHADETLE BÜYÜYORLAR


Bakan Tüfenkci, cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada, muharrem ayında değerli bir başkanı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Aktert'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır, AK Parti camiasına ve tüm Diyarbakır'a başsağlığı dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti: “Aktert siyaset alanında susturulamadığı için kalleşçe ve haince katledildi. Biz inanıyoruz ki, bu davanın mensupları şehadetle büyüyorlar. Bu dava şehit verdikçe büyüyen bir davadır. Herkes şehitlerin haberlerini duyunca biraz daha davasına sahip oluyor. Bu halkı PKK illeti ve zilletinden kurtaracağız.”





PKK, AK PARTİ'Yİ HEDEF ALIYOR


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Aktert'in ailesine ve tüm partililere başsağlığı diledi. Eker, terör örgütünün güvenlik kuvvetlerine ve masum insanlara saldırdığını, çoluk çocuk, sivil, genç yaşlı ayrım yapmadığını, AK Parti yöneticilerini de açıkça hedef aldığını belirtti. PKK'nın zulmüne rıza göstermediklerinin, bundan sonra da göstermeyeceklerinin altını çizen Eker, “Bizi öldürerek tüketemezsiniz. Deryan kardeşim gibi şerefli bir ölümü zulme rıza göstermeye yeğleriz. PKK AK Partililere dönük bu kanlı eylemleri gerçekleştirerek bizi doğruları söylemekten, haykırmaktan, Türkiye'nin Türk ve Kürt soylu vatandaşlarına hizmet etmekten asla alıkoyamaz” diye konuştu.



HAK ETTİKLERİ CEZAYI GÖRECEKLER


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ise, “Korkmayacağız, yılmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bu milletin vicdanında da adalet sisteminde de hak ettikleri cezayı göreceklerdir.” diye konuştu.





KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYİN


AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in eşi Zuhal Aktert, “Benim kocam bunu hak etmemişti, kimseye zararı yoktu. Benim kocam akşama kadar yardım dağıtıyordu. Kocam kahpelerin kurşunuyla öldü” dedi. Ağlayan kızını yerden kaldıran Zuhal Aktert, “Kalk sana diyorum, köpekleri sevindirme” ifadelerini kullandı. Kızı Nazlı Aktert de “Baba, baba daha çok erken” diyerek gözyaşı döktü. Türk bayrağı taşıyan Aktert'in bazı kadın yakınları da PKK'lı teröristlere tepki göstererek, “Bu nasıl Kürtlük davası. İnsanları katlediyorlar” diye konuştu.


#PKK
#Deryan Aktert
8 yıl önce