|

Bizi selalar rahatlattı

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin şehit edildiği ve yaralandığı Çengelköy’de, darbeciler tarafından iş yeri basılarak rehin alınan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinin işletmecisi Fikret Morgül, “Bizi en çok rahatlatan şey selalardı. Selalar susmadığı sürece ‘bunlar başarılı olamadılar’ dedik. Sabah olunca bizi serbest bıraktılar, kaçıp gittiler. Hiç korku yaşamadım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 03:23 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Fikret Morgül
Fikret Morgül

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin şehit edildiği ve yaralandığı Çengelköy’de, darbeciler tarafından iş yeri basılarak rehin alınan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesinin işletmecisi Fikret Morgül o gece yaşadıklarını anlattı.

PASPAS GİBİ DÖVDÜLER

Darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü askerlerin vatandaşlara ateş açacağını düşünmediklerini ancak yanıldıklarını söyleyen Morgül, çöp konteynerlerini barikat yapan darbeci askerlerin ateş açarak semt karakoluna ilerlemeye çalıştığını anlattı. Saat 02.00 gibi dükkanına geçtiğini anlatan Morgül, "Üstüm hep kandı, üstümü değiştirecektim. Tam bir şeyler giydim ki askerler dükkanı bastı ve bizi esir aldılar. Sonra getirip karakolun önünde caddeye yatırdılar. Sabaha kadar sokakta buldukları, yakaladıkları herkesi getirdiler burada paspas gibi dövdüler” diye konuştu. Morgül, bölgedeki darbeci komutanın vatandaşları, “Bizim inimize girecekti, hadi bakalım girecek in bulabilecek mi?” diyerek darbettiğini söyledi.


HİÇ KORKMADIM

Darbeci komutanın sabaha karşı gelen bir telefon karşısında sinirlendiğini, ardından da bölgeden uzaklaşmaya çalıştığını anlatan Morgül, "O gece bizi en çok rahatlatan şey selalardı. Selalar susmadığı sürece 'bunlar başarılı olamadılar' dedik. Sabah olunca bizi serbest bıraktılar, kaçıp gittiler. Hiç korku yaşamadım"diye konuştu.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Çengelköy
7 yıl önce