|

Bizimki gönül işi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan kadın polisler, ustalıkla kullandıkları motosikletler üzerinde kentte huzur için suç ve suçlularla mücadelede ediyor. Yunus Timlerinde görevli Çiğdem Aydın, işini severek yaptığını, polisliğin ‘gönül işi’ olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2018 Pazar
Güncelleme: 00:24 - 8/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kadın polisler, ustalıkla kullandıkları motosikletler üzerinde kentte huzur için suç ve suçlularla mücadelede ediyor.
Kadın polisler, ustalıkla kullandıkları motosikletler üzerinde kentte huzur için suç ve suçlularla mücadelede ediyor.

İstanbul’da huzur ve güvenliğin sürekliliği için emniyet teşkilatı teyakkuz halinde 7/24 görev yaparken, motosikletli kadın polisler de suç ve suçlularla mücadele ederek buna katkı sağlıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Vatan aşkı ve millet sevgisiyle” sloganıyla kent genelinde çalışmalarını sürdürürken, “polis-vatandaş el ele” düşüncesi doğrultusunda toplumun her kesimiyle diyalog kurmaya çalışıyor. Bu kapsamda, İl Emniyet Müdürlüğü’nde Yunus Timleri’nde (motorize) görev alan kadın polisler, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatı doğrultusunda ilçelerde de görev yapmaya başladı. Kadın yunusların ilk görev aldığı ilçe Sarıyer oldu. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Yunus Timlerine katılan Çiğdem Aydın ve Dilek Kestek, ustalıkla kullandıkları motosikletle cadde ve sokakları dolaşarak asayişi sağlıyor. Polis Çiğdem Aydın, 16 yıldır emniyet teşkilatında görev aldığını ancak Yunus Timlerini sevdiği için bu birimi özellikle tercih ettiğini söyledi. Polisliğin ‘gönül işi’ olduğunu Aydın, “Çevremdeki insanlar beni gördüklerinde her zaman gurur duyduklarını söylüyor. Çok güzel tepkiler alıyorum” dedi.


Nasıl polis oldun abla?

Polis Dilek Kestek, 2 yıl önce mesleğe başladığını söyleyerek şunları aktardı: “Emniyet teşkilatını sevdiğim için polis oldum. Vatandaşlar kadın polisleri sokakta görmeye çok alışık değil. Genelde gördüklerinde şaşırıyorlar. Çocuklar bizi gördüklerinde, ‘Ben de polis olmak istiyorum.’ diyor. ‘Nasıl polis oldun abla?’ diye soranlar oluyor. Kadın polislere karşı yaklaşım oldukça güzel aslında. Kadın polisleri daha yakın görebiliyorlar.”

#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#Polis
#Yunus Timi
6 yıl önce