|

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeni aday

Türkiye’nin dünya genelindeki en saygın üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni rektörün kim olacağı konusu merakla bekleniyor. 19 yıldır burada öğretim üyesi olan ve Rektör Yardımcılığı görevini de üstlenen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

10:43 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 10:46 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu
Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu

Son dönemlerde ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nde hemen herkes yeni rektörle ilgili süreci yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilecek ismin kim olacağı henüz netlik kazanmazken, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu da rektörlük için aday olduğunu duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 19 yıldır öğretim üyesi olan Prof. Dr. Kumbaroğlu, 1 Şubat’tan bu yana üniversitede Rektör Yardımcılığı görevini de üstlendi.

Çok değerli bir potansiyel var

Boğaziçi Üniversitesi’nin kriz döneminde yönetimde görev alarak önemli bir misyon üstlenen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, adaylık sürecine dair değerlendirmesinde gelecek dönemdeki hedeflerini de anlattı.

Prof. Dr. Kumbaroğlu, üniversiteyi hak ettiği konuma ulaştırmayı kendine milli bir görev olarak gördüğünü belirterek, “Bu üniversitenin nitelikli insan gücü sayesinde müthiş bir beyin potansiyeli var. Bu potansiyeli bilime kanalize edecek ekosistemi oluşturmak önceliklerim arasında. Bu hedefimizle üniversitenin araştırma kabiliyetlerine odaklanılacak, öğretim üyelerine ve öğrencilere destek olunacak, Ar-Ge faaliyetlerinin faydalı ürün ve hizmete dönüşmesi sağlanacak.” dedi.

#Boğaziçi Üniversitesi
#Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü
#Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu
3 yıl önce