|

Bölge halkı huzur istiyor

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP tarafından yapılan çağrılara bölge halkının itibar etmediğini söyledi. Yapıcıoğlu, "Halk barış ve huzur ortamı istiyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından terör örgütü PKK ile ilişiği bulunan HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili Yapıcıoğlu, “Milletvekillerinin tutuklanmasıyla HDP'liler halkı sokaklara çağırdı. Çok küçük bir grup sokağa çıktı. Ancak halkın büyük çoğunluğu çağrılara kulak asmadı. Bölge halkı artık gerginlikten bıkmıştır. Halkın beklentisi huzur ve barış ortamıdır” dedi.



BATI'DAN BARIŞ BEKLENEMEZ


Halep'teki katliamlara değinen Yapıcıoğlu, “Halep'te rejim ve dış güçlerin katliamı, Arakan'da Budist ve Myanmar hükümetinin soykırımı devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik katliamlara İslam ülkelerinin sessizliği utançtır. Batıdan huzur ve barış bekleyemeyiz. Müslüman ülkeler kendi sorunlarını kendileri çözmelidir” açıklamasında bulundu.



YENİDEN YARGILANMALI


FETÖ'cu hakim ve savcıların onbinlerce insanı mağdur ettiğini belirten Yapıcıoğlu, “FETÖ bağlantılı iddiasıyla 4 bine yakın hakim-savcı meslekten ihraç edildi. Gerekçesinde ise söz konusu kişilerin yargı gücünü ellerinde bir silah kullandıkları ve kendilerinden olmayanları mağdur ettikleri belirtilmiştir. Bu kişilerin mağdur ettiği mahkumlar yeniden yargılanmalıdır. Yargının iş yükü artar diye yeniden yargılama hakkı tanınmaması hukuki, insani ve İslami değildir” şeklinde konuştu.


#HÜDAPAR
#Zekeriya Yapıcıoğlu
7 yıl önce