|

Bölgede artık tek muhatap millet

Doğu ve Güneydoğu’yu harabeye çeviren teröristlerin kazdıkları hendeklerde boğulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’ye sert ifadelerle yüklendi: Terör örgütünün güdümünden çıkamayanların kredileri tükenmiştir. Bölgedeki meselelerin konuşulması konusunda tek muhatabımız milletimizin kendisi olacaktır. Yalanın riyakarlığın sahte demokratlığın devri sona ermiştir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2015 Salı
Güncelleme: 08:11 - 22/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreninde terör örgütü PKK, Suriye ve Rusya ile yaşanan uçak krizi konusunda sert mesajlar verdi. Terör örgütü PKK'nın açtığı hendeklerde yok olacağı belirten Erdoğan, 'terör örgütünün güdümünden kurtulamayanlar her platformda kredilerini tüketmiştir' diyerek HDP'yi eleştirdi. Çözümde muhatabın HDP değil millet olacağını ifade eden Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti:



İKLİMİ ZEHİRLEDİLER


Türkiye, sadece sınırları dışındaki güçlerle değil, aynı zamanda kendi içindeki ihanet odaklarıyla da büyük bir mücadelenin içerisindedir. Bölücü terör örgütü, milletimizin yıllardır arzuladığı huzur iklimini zehirleyen, bölgedeki insanlara hayatı zindan eden eylemleriyle kendisine verilen görevi yerine getiriyor.



HENDEĞE GÖMÜLECEKLER


Siyasetin dili ve imkanlarıyla hareket etmesi gerekenleri de safına alan terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü köy korucularımız el ele hep birlikte güneydoğuda, doğuda, o açılan hendeklerin olduğu bütün ilçelerde, mahallelere, köylere varıncaya kadar bu mücadele sürüyor.





YER İLE YEKSAN OLDULAR


Biliyorsunuz bunların sözde mezarlıkları vardı, bu mezarlıkların hepsi, burada bunlar mahkemeler kurmuşlardı. Bu mahkemelerin hepsi yerle yeksan oldu. Çünkü şunu bilmeleri gerekiyor, siz devlet içinde devlet olamayacaksınız, olamazsınız. Paralel yapı da olamayacak. Bunlar beraber çalışıyorlar. Güvenlik güçlerimizin dikkatle bir o kadar da fedakarlıkla yürüttüğü başarılı operasyonlar sayesinde örgüt her geçen gün güç kaybediyor, mevzi kaybediyor. Aynı şekilde siyasetçi kisvesiyle örgüte payanda olanların acziyetini de bölge insanlarıyla beraber tüm milletimiz de gördü. İlçelerin mahallelerin terör örgütü üyelerinden temizlenmesi çalışmalarında en güçlü desteği bölge halkından alıyoruz. Bölgede yaşayan kardeşlerimizden biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum. Devlet tüm kurumlarıyla tüm gücüyle bölge halkının yanındadır. Mali noktada ne kadar sıkıntı varsa inşallah gidereceğiz.



KREDİLERİ TÜKENDİ


Terör örgütü ve onun güdümünden çıkamayanların kredileri her platformda süratle tükenmiştir. Önümüzdeki süreçte bölgedeki meselelerin konuşulması ve çözüm yolları aranması konusunda tek muhatabımız milletimizin bizatihi kendisi olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Artık yalanın riyakarlığın sahte demokratlığın söz oyunlarının devri sona ermiştir. Birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin ortak geleceğimizin yanında yer alan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Bu kaideyi kabul etmeyenlerin ise ne millet ne devlet nezdinde hiçbir yeri yoktur. Milletimiz Çanakkale'de Kut-ul Amare'de Medine'de Bakü'nün işgalden kurtarılmasında hangi ruhla mücadale ettiyse İstiklal Harbi'nin hangi hissiyatla verdiyse 2023 Türkiyesi'ni de aynı anlayışla evvelallah inşa edecektir.



YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ


Elbette birileri istemiyor diye biz çalışmalarımızdan, hedeflerimizden vazgeçecek değiliz. Nasıl birileri istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmezse, ilahi nizama uygun şekilde geceleri gündüzler takip ederse, Türkiye de yolundan asla dönmez, dönmeyecektir. Ne bölücü terör örgütünün ülkemizdeki faaliyetleri ne Suriye'de önümüze çıkartılan engeller ne Irak'ta muhatap olduğumuz riyakarlık bizim için sürpriz değildir, caydırıcı ise hiç değildir.



Ruslar yalan konuşuyor






Cumhubaşkanı Erdoğan iki gün önce yaptığı açıklamada 'Orada Türkmen olduğunu bize söylemediler' diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de göndermeler yaptı. Erdoğan şunları kaydetti: Son zamanlarda bir de bu çıktı: 'Bize Türkmenler söylenmedi' diyorlar. Rusya doğru konuşmuyor. Putin'e orada DAEŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var diye heyetler arası görüşmelerde bizzat ifade etmişimdir. Sınırımıza geldiler ama şehit olursak kendi topraklarımızda şehir olacağız dediler. Bunların hepsini anlattım ama dürüst olmayan bu tür yalanları her zaman söyler. Tarih tıpkı geçmişteki zalimleri nasıl kaydetmişse Esed'i destekleyerek bunca insanın katline göz yumanları aynı şekilde kaydedecektir. Suriye'de DEAŞ'a karşı kararlı bir mücadele yürütülecekse bunun ilk adımı ülkeyi Esed'den kurtarmaktır.



İhanet hainlik


Erdoğan'ın hedefinde CHP Milletvekili Eren Erdem de vardı. Cumhurbaşkanı, “Çıkacaksın 'Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah hammadde sevkıyatı' yapıyor diyeceksin. Hem de benim buna tepki göstermeme tahammül edemeyeceksiniz. Her kim ki yabancı basın organlarında Türkiye'nin aleyhinde ihanet işine girer, o haindir. Amalı fakatlı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz….Şu hale bak, -Türkiye İran'la savaşsa İran'ın safında yer alırım- diyor; Bu diyen kim? Şu anda TBMM'de milletvekili. Genel Başkanından ses çıkıyor mu?" ifadelerini kullandı.



Petrol yok ama Anadolu kadar vicdanımız var


Uludağ Üniversitesi'nce düzenlenen fahri doktora tevcih törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 'alan el'den 'veren el' konumuna yükseldiğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 2002'de 85 milyon dolar dış yardım yapan Türkiye bugün 5 kıtada 140'ın üzerinde ülkede değişik alanlarda bu yardımlarına devam ediyor. Türkiye, 140'un üzerindeki ülkeye, 'bu Müslüman'dır, Müslüman değildir', asla bu tür ayrımlar yapmadan, 2014 yılı itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülke olmuştur.





ENSAR RUHUYLA YAPIYORUZ


Bunu gayri safi milli hasılaya oranla ifade edecek olursak, o zaman ülkemiz yardımlarını en fazla artıran ülke olmuştur dünyada. Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz, altınımız, yer altı zenginliklerimiz yok, ama Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var. Türkiye, Suriye ve Irak'taki şiddetten kaçarak canlarını kurtarmak için sığınan 2,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor.


Bunu insani, vicdani ve bir de tabii ensar ruhuyla yapıyoruz.



Timsah Arena'ya görkemli açılış






Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor taraftarlarının “Timsah Arena" olarak adlandırdığı, 44 bin seyirci kapasiteli yeni stat dev bir organizasyonla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açılan tesisin kurdelesi kesildikten sonra havai fişek gösterisi yapıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Erdoğan, “Mutluyum çünkü Bursa şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Bursaspor sıradan bir kulüp değil, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro yaptığı bu son değişiklikle Hamza Hoca ile çok daha farklı bir yere gelecektir" dedi. Timsah Arena'nın açılış maçında Türkiye Şöhretler Karması ile Bursaspor Şöhretler Karması karşı karşıya geldi. Maçın santrasını ise Erdoğan yaptı.



ÖDÜLLÜ STAT


230 milyon lira harcanan ve takımın sembolü örnek alınarak projelendirilmesi açısından ilk olan timsah görünümdeki stat, bu özelliğiyle Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda (International Property Awards) mimarisiyle ödüle layık görüldü. Timsah görünümünde tasarlanan çatısıyla dikkati çeken statta, kafa kısmının altında Bursaspor müzesi, özel tanıtımlar için sinema salonu, yeme içme mekanları bulunuyor.






#Tayyip Erdoğan
#pkk
#hdp
#Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması
#Timsah Arena
8 yıl önce