|

Bomba sanıldı oyuncak çıktı

Adıyaman'da, bir vatandaş tarafından çöpe atılan ve daha sonra çöp içerisinde ışıkları yanıp sönen oyuncak,bomba korkusu yarattı.

Yeni Şafak
09:36 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 06:38 - 21/08/2015 Cuma
IHA

Edinilen bilgiye göre, 2.Çevre Yolu Üzeri, 23 Nisan İlk Öğretim Okulu yakınlarında bulunan bir kavşakta bulunan çöp konteynerı içerisinde kırmızı yeşil ışıkların yanıp söndüğünü fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi.



Olay yerine gelen polis ekipleri de yanıp sönen ışıkları fark edince yolu trafiğe kapatıp durumu bomba imha uzmanlarına bildirdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alınması sonrası olay yerine gelen bomba imha uzmanları özel kıyafetlerini giyerek ışıkların yanıp söndüğü çöp konteynerının yanına gitti. Çöpün içini baştan sona inceleyen bomba imha uzmanı her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmayarak ışıkları yanıp sönen ve bomba korkusu yaşatan oyuncakla karşılaştı. Patlayıcı maddeyle karşılaşmayan bomba imha uzmanı ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.



Yapılan çalışmaların ardından olay yerine gelen Erdal V., oyuncağın kendi çocuğuna ait olduğunu arızalanıp arada kendi kendine yanıp söndüğünü ve durumdan rahatsız olduğundan dolayı da oyuncağı alıp çöpe attığını söyledi. Erdal V., daha sonra ışıkları kendi kendine yanan oyuncağı çöpten çıkararak tamamen parçalayıp yeniden çöpe attı.



Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

#bomba
#oyuncak
#bomba imha
9 yıl önce