|

Bombacı, DHKP-C üyesi çıktı

Fatih'te, İETT otobüsünde patlamaya neden olan ve olayda ölen kişinin, DHKP-C örgütü üyesi Semiran Polat olduğu ortaya çıktı. Ölen teröristin cenazesi dün iki yakını tarafından Adli Tıp'tan alınarak İskenderun'a götürüldü.

Yeni Şafak
00:00 - 26/06/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:30 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İstanbul Valisi Muammer Güler, Fatih'te iki gün önce İETT otobüsünde patlamaya neden olan ve olayda ölen kişinin kimliğini, Semiran Polat olarak açıkladı. Vali Güler, üzerinde 1979 Yatağan doğumlu Behice Çatalçam adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan 1975 Tunceli Mazgirt doğumlu Semiran Polat'ın yasadışı sol bir örgüt içinde eylem ve faaliyette bulunmaktan dolayı arandığını açıkladı. "Polat'ın 6 Ağustos 2003 tarihinde Küçükçekmece Halkalı semtinde askeri servis aracının uzaktan kumandalı bir patlayıcıyla bombalanması, 21 Ağustos 2003 tarihinde de Ak Parti İstanbul İl Binasına zaman ayarlı 2 adet bomba konulması olayının da faili olduğunu ve arandığını belirten Güler, iki gün önce meydana gelen ve 4 kişinin ölümüne neden olan patlamanın arkasındaki örgütü bildiklerini ve güvenlik güçlerinin bu konuda çok önemli yol aldığını bildirdi.

'Kamyonet alarmı inceleniyor'

Vali Güler, basın mensuplarının "Bugün gazetelerde 'kamyonet alarmı' şeklinde haberler çıktı. Size bu konuda ulaşan bir bilgi var mı?'' şeklindeki sorusu üzerine Güler, şunları söyledi: "Elbette bilgi var. İstanbul'da geçmişten beri meydana gelen bütün olayların oluş şekli itibariyle, tehlike arz edecek, potansiyel tehlike olabilecek, sıkıntı arz edecek bütün unsurlar üzerinde kontroller yapılıyor. Bu da onların bir parçasıdır ama bizim genel planımız hazırlanmıştır. Bu planla ilgili her türlü çalışma yürütülüyor."

'Yapılanlar insanlıkla bağdaşmaz'

Güler, İstanbul'da yapılan NATO karşıtı gösterilere de değinerek, ''Hem zirve devam edecek, hem de zirvenin devamı sırasında demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasına hiçbir kısıtlama getirmeyeceğiz. Demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasına evet ama kanunsuz eylemlere ve şiddet eylemlerine kesinlikle hayır'' diye konuştu. Güler, ''olaya ilişkin gözaltına alınan olup olmadığı'' yolundaki soru üzerine de, şu ana kadar herhangi bir gözaltının söz konusu olmadığını bildirdi.

ANNESİNDEN AYRILAMADI

Fatih'teki patlamada hayatını kaybeden Firdevs İlgin'in cenazesi Zeytinburnu Ayvalık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Zehra Şahin'in cenazesi ise Bahçelievler Yayha Camii'nde kılınan namazın ardından defnedildi. Can Şahin annesinin tabutu başından uzun süre ayrılamadı.

Şahin ve İlgin toprağa verildi

Fatih'te önceki gün İETT otobüsünde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden Zehra Şahin ve Firdevs İlgin'in cenazeleri, toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu'ndan eşi Nihat Şahin ve yakınları tarafından alınan Zehra Şahin'in cenazesi, Bahçelievler'deki Yayla Camii'ne getirildi. Zehra Şahin'in cenazesi, Edirnekapı'daki Necatibey Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aynı olayda hayatını kaybeden Firdevs İlgin'in cenazesi de Şehremini Mimar Acem Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zeytinburnu Ayvalık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene katılan İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İlgin'in rektörlükte sekreterlik yapan kızı Berna İlgin ile diğer kızı Işıl Oktay'a başsağlığı dileğinde bulundu.

İskenderun'da toprağa verilecek

Fatih'te taşıdığı bombanın dün bir İETT otobüsünde patlaması sonucunda ölen 'Behice Çatalçam' sahte kimlikli Semiran Polat'ın cenazesi, İskenderun'a götürülmek üzere Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Adli Tıp'a gelen Polat'ın iki yakını, işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeyi teslim aldı. Polat'ın bugün İskenderun'da toprağa verileceği öğrenildi. Polat'ın yakınları, cenazenin nerede defnedileceğini açıklamadılar.

Üniversiteyi yarıda bırakmış

Bu arada, Polat'ın, İskenderun'un Mustafa Kemal mahallesinde oturan ailesi, kızlarının yasadışı hareketlerini engellemek için çok çaba gösterdiklerini, ancak başarılı olamadıklarını söylediler. Bir yakını ise, Polat'ın, üniversiteyi yarıda bıraktığını ve uzun süredir İstanbul'da yaşadığını anlattı.

Öte yandan, olayda hayatını kaybedenlerden Kemal Polat'ın cenazesi de yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Yenibosna Cemevi'ne götürüldü. Polat'ın cenazesinin, yarın defnedileceği belirtildi. Kurumdan alınan Zehra Şahin'in cenazesi de Bahçelievler Yayla Camii'ne götürüldü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce