|

Bombalar 2013’te gömülmüş

Kızılay Güvenpark’ta PKK tarafından 13 Mart 2016’da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Örgütün Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı eylemler için 2013’te İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere bidonlar içinde bomba yapımında kullanılan malzemeler gömdüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:27 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Güvenpark'taki saldırının iddianamesi hazırlandı
Güvenpark'taki saldırının iddianamesi hazırlandı

Ankara Başsavcılığı, 13 Mart 2016'da Kızılay Güvenpark'ta terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 36 vatandaşın ölümüne, 349 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısıyla ilgili 55 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede, PKK'nın Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı eylemler için 2013'te İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ve Eskişehir gibi büyükşehirlere bidonlar içinde bomba yapımında kullanılan malzeme gömdüğü belirtildi. İddianamede, bombalama eylemi öncesi PKK üyesi Sebahattin Karakoç ve kardeşi Azamettin Karakoç ile “Yüksekovalı Hacı" lakaplı teröristin yaptığı hazırlıklar anlatıldı.



IRAK'A AKTARDILAR


Hacı lakaplı teröristin, 2013 yılında İstanbul Kavacık'ta buluştuğu Azamettin Karakoç'a bomba yapımında kullanılan 2 koli halinde 100 litre malzeme teslim ettiği belirtildi. Şüphelilerin daha sonra böldükleri bu malzemeleri İstanbul Şile ve Çatalca'da bulunan ormanlık alana gömdükleri, yine Ankara Çamlıdere'de bulunan bir ormanlık alana da 4 adet 25 litrelik bidon ve 2 adet küçük bidonu gömdükleri kaydedildi. İzmir, Eskişehir ve Muğla'da da aynı işlemi yaptıkları anlaşıldı.



KROKİLER ÇİZİLMİŞ


Şüphelilerin, örgütün ileride yapmayı planladığı terör eylemlerinde kullanmak üzere gerçekleştirdikleri gömme işlemleri ile gidiş geliş güzergahlarını detaylı olarak kameraya çektikleri ve bu görüntüleri örgüt yönetimine Kuzey Irak'a giderek aktardıkları ifade edildi. İddianamede, örgüt mensuplarının terör eylemi gerçekleştirilmesi planlanan Anıttepe Askeri Gazino Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ne ait bina, Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Harita Mühendisliği'ne ait bina, Cebeci emniyetine ait bina ve çevresinde ayrıntılı keşif yaptığı, fotoğraf çektiği, krokilerini çizdiği, binalarda kaç personel olduğu, çevresindeki güvenlik tedbirlerinin ne olduğu, kamera ile izlenip izlenmediği, sivil polis bulunup bulunmadığı, bu yerlerin hangi saatlerde kalabalık olduğuna ilişkin araştırma yaptıkları kaydedildi.


#Kızılay
#Güvenpark
#PKK
7 yıl önce