|

Bombalı keleşli piknik!

Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile 31 Ağustos günü Hakkari Oğul köyü kırsalında yapılan başarılı operasyonda, aralarında sözde yöneticilerin de olduğu PKK bölücü terör örgütü üyeleri etkisiz hale getirilmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:40 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bombalı keleşli piknik (Şarjörler ve el bombaları)
Bombalı keleşli piknik (Şarjörler ve el bombaları)

Operasyonun ardından önce HDP, ardından ise CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SİHA’larla ilgili skandal ifadeler kullanarak, sivillerin öldürüldüğünü iddia etmişti. CHP’nin ‘piknik yapan siviller’ olarak lanse ettiği PKK işbirlikçilerinden Mehmet Temel, teröristlerle birlikte etkisiz hale getirilirken, İbrahim Sak, İsmail Aydın ve Musa Tarhan ise yaralandı. Taburcu olan Tarhan ve Sak, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Musa Tarhan’ın oğlunun PKK kamplarında eğitim alıp Suriye’ye geçtiği ve burada öldürüldüğü öğrenilirken, ölen Mehmet Temel’in babası Mustafa Temel’in de ‘terör örgütü üyeliği’nden cezaevinde olduğu anlaşıldı. İsmail Aydın ise ağır yaralı olduğu için hastanede tedavi görmeye devam ediyor.

ŞEHİTLERİN KATİLİ

Sözkonusu 4 kişinin Kanireş Çeşmesi bölgesinde PKK’lı 4 teröristle toplantı halinde oldukları biliniyor. Güvenlik güçleri operasyonun ardından inceleme yapmak üzere olay yerine intikal etti. 2 teröristin yaralı olarak kaçtığı belirlenirken, 2 terörist ise ölü olarak ele geçirildi. Yapılan otopsi sonucunda öldürülen teröristlerin bölge sorumlusu ‘Piro Amed’ kod adlı Abdullah Sönmez (Lice doğumlu) ile ‘Cemal’ (Hakkari doğumlu) kod adlı terörist olduğu anlaşıldı. Piro Amed, Oğul köyü kırsalında Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar ile Çukurca yolu üzerinde Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz’ün şehit edilmesi olaylarının baş faili.

BOMBALI ARAÇ BULUNDU

‘Leşker’ diye adlandırılan kıyafeti giyen Piro Amed ve Cemal kod adlı teröristlerin yanında el bombaları kalaşnikof marka tüfekler bulundu. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği bölge Hakkari merkeze yaklaşık 30 kilometre mesafede. Yöre halkı, sözkonusu bölgenin ‘pikniğe’ uygun olmadığını, normal bir vatandaşın orada pikniğe gidemeyeceği belirtiyor. Güvenlik güçleri, olay yerinde Hakkari’den çalındığı anlaşılan bir de araç buldu. Araçta ele geçirilen bomba malzemelerinin ‘kullanıma hazır’ durumda olması dikkat çekti.


#PKK
#SİHA
#Hakkari
7 yıl önce