|

'Bordo Bereliler' Diyarbakır'da

PKK'nın önemli isimlerinden Abdullah Öcalan, Şemdin Sakık ve kardeşi Hasan Sakık'ın Kuzey Irak'ta düzenlenen bir operasyonla yakalayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birlikleri “Bordo bereliler” artan terör olaylarından dolayı bölgeye sevk edildi.

İha
00:00 - 11/09/2012 Salı
Güncelleme: 10:08 - 11/09/2012 Salı
Yeni Şafak
'Bordo Bereliler' Diyarbakır'da
'Bordo Bereliler' Diyarbakır'da

PKK'nın önemli isimlerinden Abdullah Öcalan, Şemdin Sakık ve kardeşi Hasan Sakık'ın Kuzey Irak'ta düzenlenen bir operasyonla yakalayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birlikleri “Bordo bereliler” artan terör olaylarından dolayı bölgeye sevk edildi. Subay ve Astsubaylardan oluşan, “A Timi” olarakta adlandırılan birlik, bugün Askeri Casa tipi uçakla Diyarbakır askeri havaalanına indi. Uçakla Diyarbakır Askeri Havaalanına inen birlikler, buradan helikopterlerle operasyonların sıklıkta olduğu sınır bölgelerine kaydırılacağı öğrenildi.


Terör Örgütü PKK'nın korkulu rüyası olan Bordo Bereliler, geçmişte yaptığı operasyonlarla adından sıkça söz ettirmişti.Bordo Bereliler sınır bölgelerinde PKK'lı terörist avına çıkacağı öğrenilirken, Diyarbakır 2. hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet üstünden kalkan f-16 savaş uçakları ise PKK terör örgütüne ait sınır ötesindeki kamplara gece gündüz bomba yağdırıyor. Gün boyu uçuşlar gerçekleştiren F-16 savaş uçakları PKK'nın kamp ve sığınaklarını bir bir vururken Genelkurmay Başkanlığı ise dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 14 hedefe hava harekatı düzenlendiğini, 32 barınma alanı, 3 depo, 1 doçka uçaksavar yüklü aracın imha edildiği ve ilk bilgilere göre 25 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

12 yıl önce