|

Bosna-Hersek’te suikast ihbarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Bosna-Hersek mitingi öncesinde suikast yapılacağı iddiaları güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Birden fazla kaynaktan gelen istihbarata göre, suikast hazırlığı yapanlar, bir grup Türk asıllı kişi. İstihbarat birimlerinin elde ettiği bulgular, FETÖ bağlantılı 2 kişiyi gösteriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Bosna mitingi öncesinde “suikast yapılabileceği” ihbarları gelince güvenlik birimleri tedbirleri artırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Bosna mitingi öncesinde “suikast yapılabileceği” ihbarları gelince güvenlik birimleri tedbirleri artırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün düzenleyeceği Bosna-Hersek mitingi öncesi “suikast” ihbarları gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için hazırlık içinde bulunduğu iddia edilen bir grupla ilgili birden fazla kaynaktan istihbarat alındı. İstihbarat birimleri, konuyla ilgili koordineli hareket ederek ve bilgi paylaşımında bulunarak çalışma başlattı.

BATILI ÖRGÜTLERDEN DE AYNI BİLGİ

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türklerden istihbarat birimlerine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balkan ülkelerine yapacağı bir ziyaret sırasında suikast girişiminde bulunulabileceği yönünde duyumlar olduğu” ihbarı geldi. Batılı haber alma servislerinden de Türk istihbarat birimlerine “Önümüzdeki dönemde Balkanlar'a gerçekleştireceği bir ziyaret sırasında bir grup Türk uyruklu kişinin Erdoğan’a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu” yönünde bilgi verildi.

2 FETÖ’CÜ MERCEK ALTINDA

Alınan ihbarlarla ilgili detaylı istihbari çalışmaların sürdüğü, şu anda zaman, gün, lokasyon, planlanan suikast metodu konusunda net bilgiye sahip olunmadığı, istihbarat örgütlerinin, konunun araştırılması sırasında koordinasyon içinde hareket ettiği ve bilgi paylaşımında bulundukları öğrenildi. İstihbarat birimlerinin elde ettiği bazı bulgular, hazırlık yapanların FETÖ bağlantılı 2 kişi olduğunu gösteriyor.

İSRAİL SUİKASTÇI GÖNDERDİ

ABD’den yayın yapan Veterans Today askeri haber-analiz sitesi geçtiğimiz çarşamba günü benzeri bir suikast iddiasını gündeme taşımıştı. Buna göre İsrailli suikastçılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almak için Türkiye'ye gönderdi. Başeditör Gordon Duff imzalı yazıda '”ABD yönetimi artık öncelikle Erdoğan'ı öldürmeden İran'a saldıramayacağına inanıyor. Rusya lideri Putin de yanında Erdoğan olmayınca Esed'i desteklemek ya da İran'a daha fazla silah satmaktan geri duracak” iddiasına yer verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Recep Tayyip Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir” dedi.

DAVASINDAN DÖNMEZ

Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balkanlar ziyaretinde suikast ihbarı” haberleri üzerine Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yok etmek isteyen çevrelerin olduğunu da bildiklerini belirten Bozdağ, “Suikast ihbarları, her daim olan ihbarlardır. Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir” dedi.


Canınızı verin bayrağımızı indirtmeyin

Külliye’de gençler ve sporcularla iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar, o alanın en iyisi olmaları için gayret göstermelerini beklediğini söyledi. İftar sonrası yaptığı konuşmada milletvekili aday listelerinde kazanacak yerlerde 20, 21, 22 yaşında gençler olacağını vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ GENÇLER

Gençlerimize olan güvenimizi yönetim mekanizmalarında onların önlerini açarak gösterdik. Seçilme yaşını önce 25 daha sonra 18 yaşa indirmek suretiyle İstanbul'u fetheden Fatih'lerin akranlarına temsil mekanizmalarında yer alabilme fırsatını getirdik. Türkiye'nin en önemli gücü genç ve nitelikli nüfusudur.

16 SAATTE PES ETTİLER

Silahlar, F16'lar, helikopterler, şunlar bunlar değil... İmandır, o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan o paslı yürek, sinede yüktür. Tanklara, toplara, F16'lara, helikopterlere, silahların namlularına karşı cesaretle yürüdük ve zafere ulaştık. Siz yürüdünüz, size düşman olanlar 16 saatte pes ettiler. Mesele bu. Bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalarımızdan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi güçlü tutmak zorundayız. Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirmeyin. Bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın.

#Cumhurbaşkanı Edoğan
#Bosna Hersek
6 yıl önce