|

Boyun eğmeyeceğiz

Mısırlı muhalifler Rabia katliamının ikinci yıldönümü nedeniyle İstanbul’da toplandı. Grup adına açıklama yapan Atiyye Adlan “Devrim, tüm meşru yolları takip edecek, hiç kimseye boyun eğmeyecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:13 - 15/08/2015 Cumartesi
AA

Mısırlı muhalifler, iki yıl önce askerin yönetime müdahale etmesi sonucu başlayan gösterilere yönelik kanlı müdahalenin ikinci yılı dolayısıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda grup adına bildiri okuyan Mısır Islah Partisi Lideri Atiyye Adlan, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve diğer tutukluların “kırmızı çizgileri” olduğunu kaydetti. Adlan, “Cumhurbaşkanı Mursi'nin ve diğer tutukluların hayatı, onuru ve insanlığı kırmızı çizgimizdir. Onların haklarına yönelik herhangi bir ihlal karşısında susmayacağız” dedi.



MEŞRU YOLLARI TAKİP EDECEĞİZ


“Devrim, tüm meşru yolları takip edecek, hiç kimseye boyun eğmeyecek” diyen Adlan, “Eğer devrimin, üzerine kurulu olduğu esaslara aykırı bir durum ortaya çıkarsa, ümmetin alimleri son sözü söyleyecek, gidişatı belirleme rolü onların olacak” ifadesini kullandı. Meydanlarda katledilenlerin “kısas” hakkı ve “meşruiyetten” ödün vermeyeceklerini” dile getiren Adlan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerin şeriata uygun, adil kısas hakkı, meşruiyetin tam bir şekilde geri dönmesinden taviz vermemek, ihmal edilmesi veya herhangi bir durumda aşılması mümkün olmayan devrimci ilkelerimizdir. Mısır devrimi bağımsızdır ve Mısır halkınındır.”



Halkın iradesini hiçe saydı

Eski milletvekili Muhammed Mesad da toplantıda yaptığı konuşmada, “Sisi, askerlerine halka karşı helikopterler, tanklar, keskin nişancılar aracılığıyla saldırıya geçmeleri talimatını verdi. Böylece, korkunç Rabia katliamını gerçekleştirerek, silahsız kadın, erkek, çocuk oradaki herkesi öldürttü” diye konuştu. Mısır İçin Hakimler Sözcüsü Muhammed İvad da ülkede yargının bir “intikam aracı” haline geldiğini vurgulayarak, “Yargı, darbe yönetiminin elinde bir suç organı olmuştur” ifadelerini kullandı.


#Mısırlı muhalifler
#Rabia katliamı
#Atiyye Adlan
9 yıl önce