|

Bozdağ: Irak ordusu bazı bölgelere yerleşti

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nda devam ederken açıklama yaptı. Bozdağ, Irak ordusunun Sincar'da bazı bölgelere yerleştiğini teyit ettiklerini açıklayarak "PKK'nın Sincar'dan çekildiğini izlenimi vermek için başka bir üniforma altına girmesi veya yeni bir flama altına girmesiyle varlığını devam ettirmesi kabul edilemez." dedi.

Yeni Şafak
20:09 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:12 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nda devam ederken açıklama yaptı.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 3755 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 282'si köy, 50'si kritik nokta olmak üzere 332 bölge kontrol altına alınmıştır.

Harekat kapsamında hiçbir sivilin burnu kanamamıştır.

Afrin, Afrinlilerindir. Türk Silahlı Kuvvetleri işgalci değildir. Teröristler kaçmıştır, planlı çekilme söz konusu değildir.

Afrin’de bölgede yaşayan siviller için tek tehdit terör örgütünün EYP tuzaklarıdır. Tespit ve imha çalışmaları devam etmektedir.

Afrin’de 40 bin kişiye insani yardım ulaşmıştır. Bölgenin sağlık ihtiyacı için hizmetler sürüyor. 85 bin öğrenciye eğitim için çalışmalar sürmektedir.

Fırat Kalkanı’ndaki gibi yerel meclis ve polis gücünün oluşturulması çalışmaları sürmektedir. Türkiye’nin Afrin’de işi bitmemiştir.

Varna'da Türkiye-AB Zirvesi

Umarız bu zirve yeni bir kapı aralar ilişkiler yeni bir ivme kazanır.

Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin herhangi bir şarta bağlanmasına ve farklı farklı modeller üzerinde konuşulmasına kesinlikle karşıyız.

Sayın Kurz Türkiye'nin önemini kavrayamamıştır. Avusturya'daki aşırı sağcıların düşüncelerini dile getiriyor. Tavsiyem sokakların değil siyasetin dilini kullansın.

(Avrupa'da Türklere ve Müslümanlara yönelik saldırılar) Orada insanlar sadece etnik kökeni ve dini inanışı farklı diye saldırıya uğrarken, bunları yapanlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayanların veya yapıp da gerekli müeyyideleri uygulamayanların, bunların güvenliğini sağlamayanların Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye de hukuk dersi vermeye de hakkı yoktur.

Kurz'un açıklamalarını meşru bulmuyorum. O açıklamalarına devam etsin biz yolumuza devam edelim.

Sincar'a operasyon

Irak'ın açıklamaları istihbarat tarafından teyit edildi. Irak ordusu bazı bölgelere yerleşti.

Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlenimini uyandırmak için farklı üniforma, flama veya bayrak adında bez parçalarının altına veya başka bir isim altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesini de Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

Patriot açıklaması

Sayın Trump, Cumhurbaşkanımıza, 'Biz size patriot verebiliriz.' deyince, Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Biz de hava savunma sistemimizi çeşitlendirebiliriz, Türkiye olarak Amerika'dan patriot sistemini alabiliriz.' diye bir görüşme oldu. Bu görüşme, Türkiye'nin bu noktadaki tavrını ortaya koymuştur. Eğer Amerika Birleşik Devletleri bize patriot savunma sistemini verirse, biz bunu Türkiye olarak almaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ancak o görüşmeden sonra bu konuda henüz taraflar arasında bugüne kadar bir görüşme gerçekleşmedi.

Dışişleri Müsteşarı önümüzdeki günlerde ABD'ye gidecek.

Çiftlik Bank açıklaması

Gümrük Bakanımız soruştu dosyalarını savcılığına gönderdi. Mehmet Aydın isimli dolandırıcılıkla suçlanan kişi başta olmak üzere 6 kişi için Adalet Bakanlığı kırmızı bülten çıkartılması için konuyu İçişleri Bakanlığına göndermiş ve bunlarla ilgili kırmızı bülten çıkarılmıştır.

Ortada çok net bir nitelikli dolandırıcılık söz konusudur.

İngiltere ile Rusya arasındaki kriz

İngiltere ile Rusya arasındaki sorun iki ülke arasındadır. Bizim İngiltere neden böyle yaptı deme hakkımız yok.

Türkiye ile Rusya arasında olumlu ilişki vardır. Türkiye, Rusya'ya herhangi bir karar alma düşüncesi yoktur.

#Bekir Bozdağ
#Türkiye
#Rusya
6 yıl önce