|

Bozdağ: ABD için Bin Ladin neyse bizim için de FETÖ aynısı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ADD'nin 27 Mayıs darbesiyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "ADD darbeci bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu Atatürk’e de büyük bir saygısızlıktır" dedi. Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşının ABD'den iadesine ilişkin sözlerine de değerlendiren Bozdağ, "İnce'nin 'Ey ABD, Türkiye açısından Usame Bin Ladin seviyesinde bir ismi nasıl kendi ülkenizde tutuyorsunuz' diye sorması lazımken, FETÖ konusunda ABD'nin borazanlığını yapacak duruma düşmüştür" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
10:47 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:30 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ADD2nin 27 Mayıs'ta attığı tweete sert tepki göstererek, "ADD darbeci bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu Atatürk’e de büyük bir saygısızlıktır" ifadesini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'deb iade sürecine dair açıklamalarını da değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi:

"İnce'nin 'Ey ABD, Türkiye açısından Bin Laden seviyesinde bir ismi nasıl kendi ülkenizde tutuyorsunuz' diye sorması lazımken, FETÖ konusunda ABD'nin borazanlığını yapmak durumuna düşmüştür. ABD'den gelen telefonla açıklama yapan bir adaydır İnce ve bu nedenle kullanılmaya çok müsait. Herhalde İnce'yi birileri işletiyor."

Avrupa'nın 24 Haziran tutumu

24 Haziran seçimleri öncesinde ABD ve Avrupa medyası başta olmak üzere yabancı ülkelerdeki tutumları da eleştiren Bozdağ, "Sanki öyle bir hava esiyor ki 24 Haziran'da biz değil de onlar seçime gidecekmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Terör örgütüne miting hakkı verenlerin ne yapmak istediğini çok iyi biliyoruz. İnşallah 24 Haziran Berlin'in üzüldüğü Ankara'nın sevindiği bir sonuçla tamamlanacak ve milletimiz bunlara en güzel cevabı verecektir."

#ADD
#Bekir Bozdağ
#Tepki
6 yıl önce