|

Brunson'un sokağı 'casus' kaynıyor

Terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen ve geçen günlerde iki yıllık tutukluluğu ev hapsine çevrilen papaz Andrew Brunson'un ikamet ettiği sokağın ajan kaynadığı iddia edildi. İzmir'deki evin sokağında CIA ve MOSSAD’a bağlı istihbarat elemanlarının hareketliliğinin tespit edildiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
14:22 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 15:29 - 7/08/2018 Salı
Diğer
Brunson, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkarılmış ve İzmir'de konakladığı eve polislerce getirilmişti.
Brunson, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkarılmış ve İzmir'de konakladığı eve polislerce getirilmişti.

Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yaptırımlar uygulanmasına neden olan casus Andrew Craig Brunson’un ev hapsinde tutulduğu İzmir’deki Işılay Saygın Sokak’ta kuş uçurtulmuyor.

  • Türk istihbaratı ve güvenlik güçlerinin adeta ablukaya aldığı Brunson’un kaçma veya kaçırılma olasılığına rağmen sıkı güvenlik tedbirleri uygulanıyor. Amerikalı casusun sokağında artan yabancı ülkelerin istihbarat servislerinin ajan trafiği de sıkı takibe alındı. Brunson’u evinde iki kez ziyaret etmeye kalkan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, üst aramasına izin vermediği için geri çevrildi.

Adım adım izleniyorlar

Star'ın haberine göre, elektronik kelepçe ile İzmir Işılay Saygın Sokak’taki evinde tutuklu bulunan ve denetimli serbestlik görevlilerince evinde imza alınarak kontrol edilen Brunson’un, yabancı istihbarat servislerince Türkiye’den kaçırılma olasılığına karşı da önlem alındığı kaydedildi.

  • İstihbarat kaynaklarına göre, Brunson’un evinin bulunduğu sokakta, başta ABD’nin CIA ve İsrail’in MOSSAD olmak üzere yabancı ülkelerin istihbarat servislerine bağlı ajanlar tespit edildi.
  • ABD’li yöneticilerin ‘iyi bir aile babası’ ve ‘papaz’ olduğunu savunduğu Brunsın’ın sokağındaki casus trafiği dikkati çekti.
  • Tek tek belirlenen ancak henüz bir suça karışmadıkları için müdahale edilmeyen bu ajanların attığı her adım, aldığı her nefes Türk istihbaratı tarafından takibe alındı. Hatta zaman zaman bu istihbarat birimlerinin otomobilleri arasında, savaş uçaklarının gökyüzünde yaptığı ‘it dalaşı’ benzeri sürtüşmeler de yaşandı.

ABD’li general görüştürülmedi

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, geçtiğimiz perşembe günü, NATO görev devir teslim töreni için Türkiye’ye geldi. Ankara’da temaslarda bulunan ABD’li asker daha sonra İncirlik Üssü’nde temaslarda bulundu. Scaparotti’nin İzmir’e gideceğinin öğrenilmesi üzerine Brunson’ın sokağanda sıkı güvenlik önlemleri alındı. Gazeteciler Scaparotti’nin Brunson’ı ziyaret etme ihtimaline karşı hazırlık yaptı. Ancak beklenen ziyaret gerçekleşmedi.


Üst aramasına izin vermemiş

  • Scaparrotti’nin NATO Müttefik Kara Komutanlığı görevini Korgeneral John Thomson devraldı ama iki gün süren ziyaret sonunda Scaparrotti, Brunson’u ziyaret edemeden ayrıldı.
  • ABD’li general Scaparrotti’nin iki gün boyunca Brunson’u evinde ziyaret etmek istediği ama bu istediğinin ‘üst aramasına izin vermediği için’ geri çevrildiği öğrenildi. Brunson’a ev hapsi sırasında, güvenlik güçlerinin denetiminde ziyaretçi gitmesinde kısıtlama olmadığı öğrenildi.

#Brunson
#İzmir
#Ev hapsi
6 yıl önce