|

Bu kez doktor doktoru darp etti

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde Uzman Hekim olarak görev yapan Recep Başaran, Klinik İdari Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Erşahin tarafından darp edildi. 17 Aralık tarihinde nöbetçi olan Doktor Başaran’dan aynı gün plastik cerrahi ameliyatına girmesi istendi. Başaran ameliyata girmek istemeyince ortalık karıştı. Darp edilen Doktor Başaran, meslektaşından şikayetçi oldu.

Yeni Şafak ve
09:59 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:08 - 24/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bugüne kadar hasta yakınlarının sağlık mensuplarına uyguladığı şiddet gündeme gelirken, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilginç bir olay yaşandı. Hastanenin Beyin Cerrahisi Kliniğinde uzman hekim olarak görev yapan Recep Başaran, klinik şefi Doç. Dr. Mehmet Erşahin tarafından darp edildi. 17 Aralık günü nöbetçi olduğu hastane acilinde gerekli işlemleri yaptığı sırada, klinik idari sorumlusu Mehmet Erşahin tarafından darp edilen Doktor Recep Başaran, olayı şöyle anlattı: “Klinik idari sorumlumuz Mehmet Erşahin, nöbetçi olduğum gün benim plastik cerrahi ameliyatına girmemi istedi. Ancak o gün acilde görevliydim. Hastayla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığım için ameliyata girmek istemediğimi söyledim. Bunun üzerine sinirlendi ve beni vizitten kovdu”



DARP RAPORU ALDI



Olayın hasta ve yakınlarının yanında yaşandığını söyleyen Başaran, “Hoca arkamdan söylenince ne söylendiğini anlamak için geri döndüm. 'Adamı hasta etme' diyerek üstüme saldırdı ve boğazımı sıktı” diye anlattı. Darp raporu da alan Başaran, bu olay nedeniyle şikâyetçi oldu. Sağlık çalışanlarının sürekli hasta yakınları tarafından darp edilmesiyle gündeme geldiğini hatırlatan Doktor Başaran, “Biz hekimler olarak bu tip olaylara tepki gösteriyoruz, eylemler yapıyoruz. Ancak öyle olaylar yaşanıyor ki kendi meslektaşlarımıza saygımızın olmadığını anlıyoruz. Yaşadığım olay beni gerçekten çok üzdü” diye konuştu








#doktor darp
#doktor dayak
#doktor şiddet
8 yıl önce