|

Bu köyde yaşayanlar diken üstünde

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Henüzçakırı Mahallesi'nde bulunan yerleşim yerleri kaya düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalınca AFAD ekipleri bölgede çalışma başlattı.

17:35 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 17:44 - 16/04/2019 Salı
IHA
Yerleşim yerinin üst kısmında bulunan dev kayalar yerleşim yerine düşmeye başlamadı.
Yerleşim yerinin üst kısmında bulunan dev kayalar yerleşim yerine düşmeye başlamadı.

Kozan'a bağlı Henüzçakırı Mahallesi'nde bulunan yerleşim yerleri kaya düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalınca AFAD ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Henüzçakırı (Enizçakırı) Mahallesi'nin yerleşim yerinin üst kısmında bulunan kayalık alandaki dev kayaların yerleşim yerine düşmeye başlaması ile köylüler diken üstünde dururken Mahalle Muhtarı Ahmet Avcı ise yetkililerden yardım istedi.



Adana AFAD teknik personellerce kaya düşmesi riski açısından bölgede çalışma yapıldığını belirten muhtar Ahmet Avcı, "Köyümüzün arka kısmında yerleşim yerinin de bulunduğu alanda kayalıklar bulunmaktadır. Bu kayalıklar zaman zaman yerleşim yerlerimize yuvarlanarak düşmektedir. Yine köyümüzün arkasında bulunan ekili alanda yağmur yağınca su birikintisi oluşuyor ve bu su birikintisi de kayaların düşme riskini tetikliyor. Biz bir an evvel bu su birikintisini kayalıklara götüren bölgeye bir kanal yapılarak engel olmasını istiyoruz. Hatta geçtiğimiz yıllarda da yerleşim yerlerimize dev kaya parçaları düşmüştü" dedi.

#Adana
#Kozan
5 yıl önce