|

Bu mahluk sıktı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul binasını işgale gelen askerlerin yargılandığı davada tutuklu sanıklar savunma yapmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:02 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kalyoncu, darbe gecesi askeri öğrencilerin hiç kimseye kurşun sıkmadığını öne sürdü.
Kalyoncu, darbe gecesi askeri öğrencilerin hiç kimseye kurşun sıkmadığını öne sürdü.

66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda staj yapan Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Serhat Kalyoncu, diğer tutuklu sanıklarla birebir aynı savunmayı yaptı. Kalyoncu, darbe gecesi askeri öğrencilerin hiç kimseye kurşun sıkmadığını öne sürdü.

BİNBAŞIYI ELE VERDİ

Kalyoncu, 15 Temmuz gecesi Binbaşı Ahmet Baykal, Murat Çelik ve Astsubay Seyid Ali Şahin’in hedef gözetmeksizin vatandaşların ve polisin üzerine kurşun yağdırdığını söyledi. Kalyoncu, Binbaşı Ahmet Baykal’ı işaret ederek “Bu mahluk, bu şerefsiz de sıktı” ifadesini kullandı.

ŞEHİT BABASI İSYAN ETTİ

Borsa İstanbul’da şehit düşen Fatih Satır’ın babası Turan Satır, duruşmada söz alarak, “Bunların içinden hiç mi helal süt emmiş bir anne evladı çıkmadı da doğru söylemiyor. Benim çocuğum elinde silahı olmamasına rağmen Türk bayrağıyla bir kahpeye mi teslim edeceğiz vatanı diyerek sokağa çıktı. Bunlar özellikle seçilmiştir ben buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

3 GÜN SONRA TERHİS OLACAKTI

Tezkeresine 3 gün kalan Er Hasan Yürek de savunma yaptı. Hakkari'de bir arkadaşının şehit düştüğünü belirten Yürek, “Cenazesine katılmak istiyordum. Üsteğmen Burak Uluçınar izin vermedi. Şehit cenazesine gitmiş olsaydım bu lanet olayın içinde yer almayacaktım” diye isyan etti. 

#FETÖ
#15 Temmuz
#Serhat Kalyoncu
6 yıl önce