|

Bu sefer girişimde kaldı

İstanbul'da bir günde önce araç çalan ardından da 5 ayrı kapkaç gerçekleştiren iki zanlı polis operasyonu ile yakalandı. Zanlıların 11 farklı suçtan sabıkasının bulunduğu ve şüphelilerden Uğur H.'nin cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
11:12 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:55 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kapkaççıların bir kadının çantasını çalması kameralar tarafından böyle görüntülendi.
Kapkaççıların bir kadının çantasını çalması kameralar tarafından böyle görüntülendi.

Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde bir gün içerisinde meydana gelen 5 ayrı kapkaç olayından sonra arka arkaya gelen şikayetler üzerine Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.



Önce Başakşehir'de ardından da Küçükçekmece'de 4 ayrı kapkaç yapan hırsızların çaldıkları çantaları içini boşalttıktan sonra çöpe attıkları güvenlik kameralarına yansıdı. Sabah saatlerinde işe gitmek için evinden çıkan kadınları hedef alan ve yarım saat ara ile kapkaç yapan şüphelilerin yakalanması için güvenlik kamera kayıtları incelenmeye alındı. Şüphelilerin kullandığı aracı tespit eden polis, aracı plaka tanıma sistemine (PTS) bildirdi.




Suç üstünde yakalandılar


Şüphelilerin kullandığı aracın PTS'ye bildirilmesinden kısa bir süre sonra sinyal alan ekipler harekete geçerek zanlıların gidebilecekleri güzergah üzerinde pusu kurdu. 7 ayrı noktada bekleyen polis ekipleri, şüphelilerin kullandığı aracın görülmesi üzerine operasyon için startı verdi. Yeni bir kapkaç için bir kadını takip eden şüphelilerin kullandığı aracın önünü kesen polis ekipleri araçtaki Şahin E. ve Uğur H.'yi gözaltına aldı.



Zanlıların üzerlerinde yapılan aramada, çok sayıda ziynet eşyası, telefon, saat ve bir miktar para bulundu. İkitelli'den çalındığı belirlenen otomobil ise yapılan incelemenin ardından sahibine iade edildi. 11 farklı suçtan sabıkası bulunan zanlılardan Uğur H.'nin cezaevi firarisi olduğu ve arandığı belirlendi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.



#Küçükçekmece
#Başakşehir
#İstanbul
#Kapkaç
7 yıl önce