|

Buca Belediye Başkanı gözaltında

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle bir süredir yakın takipte olan Buca Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Cemil Şeboy, belediye meclisi ve encümeninin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Şeboy "Benim parayla pulla işim olmaz" diyerek kendini savundu.

Aa
00:00 - 21/01/2009 Çarşamba
Güncelleme: 04:23 - 21/01/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Buca Belediye  Başkanı  gözaltında
Buca Belediye Başkanı gözaltında

İzmir'in Buca ilçesinde, Belediye Başkanı Cemil Şeboy, belediye meclisi ve encümenin bazı üyeleri ile belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Belediyedeki bazı yolsuzluk iddiaları üzerine özel yetkili savcı Murat Gök'ün talimatıyla takip başlatan Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir süre önce belediyenin tüm ihale dosyalarına el koymuştu.

ARI KOVANI

Jandarma dün sabah 'Arı Kovanı' kod ismi verilen operas-yonda belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Polisin de destek verdiği operasyonlarda Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, bazı meclis üyeleri, bürokratlar, belediye çalışanları ve belediye ile iş yapan bazı müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Buca Belediyesinin önüne çok sayıda jandarma ve polis ekibi gelirken belediye binası içinde evrak incelemesinin devam ettiği öğrenildi. Soruşturmanın sürdüğünü belirten yetkililer gözaltı sayısının artabileceğini kaydetti. Buca Belediyesi'ne yönelik daha önce yapılan 'Keşif' operasyonunda da 12 kişi tutuklanmıştı. Şeboy, bu operasyonun kendi ihbarı sonucu yapıldığını açıklamıştı.

PARAYLA İŞİM OLMAZ

Belediye Başkanı Şeboy, ekiplerin yürüteceği evrak inceleme çalışması için daha sonra jandarma nezaretinde belediye binasına getirildi. Şeboy, bina girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Örgüt kurduğum için gözaltına alındığımı öğrendim. 15 yıldır Buca'da belediye başkanlığı yapıyorum. Örgüt kurma diye bir durum söz konusu değil. Benim parayla pulla işim olmaz. Böyle bir şey yok" diye konuştu. Gözaltına alınanlar arasında Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ da bulunuyor. Belediye yöneticileri herhangi bir iş yapılmadığı halde bazı firmalara ödeme yapmakla suçlanıyor. Buca Belediyesi'ne iş yapan çok sayıda şirketin evrağına el konulduğu da iddia edildi.


15 yıldır başkanlık yapıyor

ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Cemil Şeboy, 1994 ve 1999'da DSP'den 2004'te ise AK Parti'den aday olarak Buca Belediye Başkanlığı yaptı. Şeboy, Mart'ta yapılacak seçimler için AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesi için de aday adayı da oldu. Şeboy'un Buca'dan bir daha aday olmayacağı ifade ediliyordu. Fakat AK Parti'nin İzmir için Taha Aksoy'u tercih etmesinden sonra Şeboy'un adı yeniden Buca için geçmeye başlamıştı. AK Parti'nin İzmir için açıkladığı adaylar arasında Şeboy'un adı bulunmuyordu.


15 yıl önce