|

Bülent Turan '15 milletvekili' iddiasını yalanladı: Sayın Bakan bizzat kendisi müracaat etti

15 milletvekilinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından rahatsızlık duyduğu ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğine yönelik iddiayı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yalanladı. Turan, "Sayın Bakan her türlü iddianın araştırılması için bizzat kendisi savcılara müracaat etmiştir. Kanaatimiz dedikodu ve söylentinin ötesinde hukuka tekabül eden hususların her bakımdan açığa çıkartılacağı ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde herkesle paylaşılacağı yönündedir" dedi.

17:29 - 10/06/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:47 - 10/06/2021 Perşembe
Diğer
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'le ilgili tartışmalar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyon yayınlarında yaptığı açıklamalar ile '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasın AK Parti'de rahatsızlık yarattığı ve 15 milletvekilinin 'huzursuzluğunu' Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğine yönelik bir iddia ortaya atılmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, söz konusu iddiayla ilgili olarak Twitter hesabında açıklama yaptı. İddiayı ortaya atan BBC Türkçe'nin haberinin doğru olmadığını söyleyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

BBC Türkçe'ye: Kulis bilginiz doğru değil

15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti' başlıklı haberiniz ve içinde yer alan 'Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuyla ilgili görev üstlendiği' 'kulis bilginiz' doğru değildir.

  • Bu mücadeleyi yürütecek olan şüphesiz devletin ilgili birimleridir. Haberinize konu iddialar adalete intikal etmiş konulardır. Ayrıca Sayın Bakan her türlü iddianın araştırılması için bizzat kendisi savcılara müracaat etmiştir.

Kanaatimiz dedikodu ve söylentinin ötesinde hukuka tekabül eden hususların her bakımdan açığa çıkartılacağı ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde herkesle paylaşılacağı yönündedir. Hukuk devleti anlayışı esasında her türlü şüphenin açığa çıkartılmasının önemi her türlü takdirin üzerindedir.

#AK Parti Grup Başkanvekili
#Bülent Turan
#Süleyman Soylu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#Rahatsızlık
3 yıl önce