|

Burak Can operasyonu

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun katledilmesiyle ilgili İstanbul'da 25 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda 8 DHKP-C militanı gözaltına alındı

Yusuf Doğan
00:00 - 26/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 25/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Burak Can operasyonu
Burak Can operasyonu

İstanbul'da Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüyle ilgili 800 polisin katılımıyla 3 ilçede gerçekleştirilen operasyonda, 8 DHKP-C militanı yakalandı. Zanlılarlarla birlikte 2 adet tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi.

Gezi olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösterilerde silahla vurulan Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüyle ilgili olayın yaşandığı yer ve yakın çevresindeki yüzlerce güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini didik didik tarayan İstanbul Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli-Okmeydanı ile Beyoğlu ve Sultangazi'de 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şafak vakti gerçekleştirilen baskınlara, Özel Harekat timleri ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

MAHALLELER ABLUKA ALTINDA

Önceden belirlenen adresleri abluka altına alan 800 polisin katıldığı baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, DHKP-C terör örgütü üyesi olmaktan Emniyet'te kaydının bulunduğu öğrenildi. Adreslerde yapılan aramada, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca ve tabancalara ait 82 mermi ele geçirildi

Silahların Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesi eyleminde kullanılıp kullanılmadığı polis kriminal laboratuvarında yapılan incelemeler sonucunda belirlenecek. Hatırlanacağı gibi, Burak Can'ın öldürülmesi olayında 10 ayrı silahtan çıkan 48 adet boş mermi kovanı bulunmuştu.

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetmiş 4 kişi de yaralanmıştı.

Görüntüler medyaya dağıtıldı

Okmeydanı'nda çıkan olaylarla ilgili MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce basına dağıtıldı. Kayıtlarda, göstericilerin taşla ve sopayla çevreye zarar verdikleri, iki göstericinin elinde de pompalı tüfek ve tabanca olduğu görülüyor. Görüntülere ayrıca, olay yerine getirdiği pompalı tüfeği torbadan çıkarıp havaya doğru ateş eden bir militan da yansıyor.

Cinayeti DHKP-C üstlenmişti

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini terör örgütü DHKP-C üstlenmişti. DHKP-C, internet sitesinden konuyla ilgili 'Cepheliler bu saldırı karşısında kendilerini ve halkı savunmak için silahlanarak karşılık verdi' açıklamasını yapmıştı. Sempatizanlarını Okmeydanı'nda toplanmaya çağıran örgüt, Türkiye üzerinde kurgulanan korkunç planı devreye sokmak için halk çatışması çıkarmak istediğini de açıkça ilan etmişti.


10 yıl önce