|

Burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Burs ve kredi alacak öğrencilerin 18 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylaması gerekiyor. Bu yıl lisans öğrencilerine 500, yüksek lisans öğrencilerine 1000, doktorada da 1500 lira burs verilecek. Burs ve kredi ödemelerine ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
10:28 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Lisans öğrencileri bu yıl 500 lira burs ve kredi ödemesi yapılacak.
Lisans öğrencileri bu yıl 500 lira burs ve kredi ödemesi yapılacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvurularına ilişkin sonuçlar geçtiğimiz hafta açıklandı.

KYK'dan burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde mutlaka onaylanması gerekiyor.

İlk ödeme kasım ayında iki aylık olarak yapılacak

  • Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ise ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

Taahhütname için son gün 18 Kasım

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin, 18 Kasım 2018 saat 23.59'a kadar
e-Devlet
üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylaması gerekiyor.

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin öncelikle PTT’lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden "e- Devlet şifresi" temin etmesi gerekiyor. Ardından turkiye.gov.tr adresinden "Taahhütname"yi onaylamaları daha sonra da kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye’deki noterlerden "Kefaletname" hazırlatma işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Taahhütnameyi onaylayan öğrencinin kendisine kefil olacak kişilerin notere giderek öğrenci adına düzenlenen kefaletnameyi tanzim ve tasdik ettirerek 30 Kasım 2018 tarihinde kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Burs ve krediler lisansta 500 liraya yükseltildi

Burs/kredi Ocak 2018'den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere
    burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltildi
    ği müjdesini vermişti.
  • Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

#Burs
#Kredi
#KYK
5 yıl önce