|

Bursa'daki balık ölümleri korkuttu

Balıkesir sınırlarından gelerek Karacabey'den geçen Canbalı deresinde yaşanan balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti. Sabahın erken saatlerinde balıkçıklar tarafından kıyıya vurmuş balıklar bulundu.

Yeni Şafak
16:37 - 24/08/2017 Thursday
Güncelleme: 16:48 - 24/08/2017 Thursday
IHA
Derede çok sayıda balığın öldüğü görüldü.
Derede çok sayıda balığın öldüğü görüldü.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde toplu balık ölümleri yaşandı.

Balıkçı Yusuf Kenar, "Doğma büyüme Karacabeyliyim. Çocukluğumda bu dereden su içiyorduk. Bu derelerin ruhsatlı balıkçısıyım. Geçimimi balıkçılıktan sağlıyorum. Buradan tuttuğum balıklarla 2 çocuk okuttum. Oturduğum evi dahi balıkçılıkla satın aldım. Fakat şimdi bu derenin ve balıkların halini gördüğüm zaman üzülüyorum. Bazı kardeşlerimiz 2 olta, bir serpme atıp 700-900 TL ceza ödüyor. Dereye bu şekilde mi sahip çıkılıyor? Şu an elimde bulunan bu yayın balığının nesli buralarda tükeniyor. Son 4-5 yıldır yüzümüzü güldüren şu yayın balığını gördükçe gözlerim yaşarıyor. 2 oltaya ceza kesen yetkililer nerede? Yetkililer buna bir çare bulsunlar. Sesimizi duysunlar artık" dedi.

Karacabey İlçe Tarım ve Hayvacılık Müdürü Cemer Erken, "Su ürünleri mühendisleri derede incelemelerini yaptı. Sudan ve balıklardan numuneler alındı. Fakat balıkların kokmuş olmasından dolayı açıkçası pek sağlıklı sonuç alınabileceğini düşünmüyoruz. Balıkların Balıkesir tarafından ölü olarak geldiğini tahmin ediyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Alınan numunelerden çıkan sonuçlara göre gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

#Bursa
#Karacabey
#Cemer Erken
7 years ago