|

Büyük buluşma

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 27-29 Eylül’de Almanya’da kritik görüşmelere imza atacak. Çıkartılan engeller nedeniyle son olarak 3 yıl önce gurbetçilerle buluşan Erdoğan’ın Köln’de gerçekleştireceği Merkez Camii açılışında Avrupalı Türklere seslenmesi bekleniyor.

Yasemin Asan
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya gidecek. Çıkartılan engeller nedeniyle son olarak 3 yıl önce gurbetçilerle buluşan Erdoğan, uzun bir dönemin ardından bir ilki gerçekleştirerek gurbetçilere seslenecek. Ancak buluşmanın nerede ve nasıl gerçekleşeceğine ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu çerçevede çeşitli adresler de değerlendiriliyor. Adreslerden birinin başkent Berlin olduğu ifade ediliyor. Erdoğan'ın, konuşma yapabileceği bir salon arandığı da kaydediliyor.

CAMİ AÇILIŞINA İZİN BEKLENİYOR

Buluşmanın gerçekleşebileceği ikinci adresin ise Köln olduğu belirtildi. Ziyareti kapsamında Erdoğan'ın, Köln'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Merkez Camii'nin açılışını yapması planlanıyor. Erdoğan’ın bu talebi hakkında Almanya’dan cevap bekleniyor. Bu gerçekleşirse açılışla birlikte Erdoğan'ın Avrupalı Türklere de sesleneceği ifade ediliyor.


EN SON 3 YIL ÖNCE KATILDI

Erdoğan, son olarak 10 Mayıs 2015 tarihinde Almanya'nın Karlsruhe şehrinde DM Arena'da düzenlenen gençlik buluşması etkinliğine katılmıştı. Ses getiren bu etkinliğe Avusturya, İsviçre'den de gurbetçiler akın etmişti. 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Almanya, güvenlik gerekçesi ile Köln'de düzenlenen "Darbeye karşı Demokrasi Mitingi"nde Erdoğan'ın telekonferans yoluyla vatandaşlara seslenmesine izin vermemişti.

  • TÜSİAD heyetiyle görüştü
  • Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı kabul, 1 saat 15 dakika sürdü. Kabulde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu. Erdoğan daha sonra BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez Rodriguez’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı kabul, 1 saat 30 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu’na 250 bin TL'lik dava

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin 9 Eylül'deki İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık tazminat davası açtı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bölümlere yer verilerek, Erdoğan'ın "sivil darbe yaptığına" ilişkin iddiaların tamamen FETÖ söylemi niteliğinde olduğu ve örgütsel amaca hizmet ettiği kaydedildi.

SUÇ DUYURUSU DA YAPTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastıyla "tek adam" yakıştırmasında bulunmasının yurt içi ve dışında kabul ettirilmeye çalışılan algı operasyonu ve otoriterlik propagandasının bir yansıması olduğu vurgulanan dilekçede, şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği gibi FETÖ öncülüğünde Cumhurbaşkanımıza yönelik 'tek adam' algısı oluşturmak maksadıyla içeride ve dışarıda yaygın bir kampanya başlatılmıştır. Davalı ve genel başkanı bulunduğu parti tarafından da bu kampanya sahiplenilmiş ve Cumhurbaşkanımız hakkında 'tek adam' algısı oluşturmak için yoğun bir çaba sarf edilmiştir." Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde de Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açılmasını istedi.

#Başkan Erdoğan
#Almanya
6 yıl önce