|

Büyükanıt'ın yaveri de FETÖ'cü

Paralel yapı soruşturması, hain darbe girişimi sonrası eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt dönemine kadar uzandı. İzmir merkezli 22 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de aralarında bulunduğu 70 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt dönemine kadar sıçradı. Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin aralarında bulunduğu 70 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun, “FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında aralarında rütbeli subayların da bulunduğu 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



22 İLDE OPERASYON


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün İzmir'in yanı sıra İstanbul, Ankara, Konya ve Eskişehir'in de bulunduğu 22 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 20 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 55'inin asker olduğu öğrenildi Bu kişiler arasında, Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile Tuğgeneraller Şener Topçu, Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, ayrıca darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da halen gözaltında olan Tuğgeneraller Mehmet Nuri Başol, Fatih Celaleddin Sağır, Murat Aygün ve Hidayet Arı, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da yer aldığı 17 askerin bulunduğu öğrenildi.



CASUSLUK SORUŞTURMASI


Hatırlanacağı gibi İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, “İzmir'deki askeri casusluk soruşturması”ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda “FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması”na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.



ARSLAN SERBEST KALMIŞTI


İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de yürütülen operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmıştı. Muvazzaf askerlerden Binbaşı Habil Özcan, Merkez Komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş, Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve Tuğamiral Ali Suat Aktürk ile Binbaşılar Korkmaz Mermer, Recep Zafer ve Özgür Gün'ün ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye götürülemedikleri öğrenilmişti. Soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümamiral Macit Arslan da Ankara'da gözaltına alınarak İzmir'e getirilmiş, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.


#Paralel yapı
#Gürsel Yüce
8 yıl önce