|

ByLock çıkan hat kocamın

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’da darbeyi yönetenlerden FETÖ’cü Nurettin Oruç’un eşi Münteha Sevim Oruç, ByLock’tan gözaltına alındı. ByLock yüklü olan telefon hattının kendisinin adına kayıtlı olduğunu kabul eden Oruç, hattı eşi Nurettin Oruç’un kullandığını söyledi.

Osman Özgan
04:00 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:03 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Nurettin Oruç
Nurettin Oruç

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Akıncı Üssü davasında hakkında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen FETÖ'nün jandarma imamı Nurettin Oruç'un eşi Münteha Sevim Oruç'un da örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi.

9 AY BULUNAMAMIŞ

Bunun üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Sevim Oruç, 4 Aralık'ta Kayseri'de gözaltına alınıp Ankara'ya getirildi. Sevim Oruç'un, soruşturma kapsamında 2017 Mart'tan bu yana arandığı ancak gözaltına alındığı tarihe kadar yakalanamadığı belirtildi.

GÖRÜCÜ USULÜ EVLENMİŞLER

  • Ankara'da edebiyat öğretmenliği yaparken 29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile ihraç edilen Sevim Oruç, sorgusunun ardından 5 Aralık'ta adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Nurettin Oruç ile 2000 yılında görücü usulü evlendiğini iddia eden Sevim Oruç, elebaşı Fetullah Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'ya para yatırmasına ilişkin soru üzerine ise "Banka Asya hesabımı çocuğumun, öğrenim gördüğü kolejin yönetiminin, okul taksitlerinin buraya yatırılması gerektiğini belirttikleri için açtırmıştım. Bu artışın özel bir nedeni yoktu. O dönem eşimle birlikte birikimlerimizi bu banka aracılığı ile değerlendirdik. Ben banka işlerinden pek anlamıyorum" şeklinde kendisini savunmaya çalıştı.

KİMSEYİ TANIMAM

Darbe girişiminin yönetim merkezi Akıncı'ya hayvancılıkla ilgili belgesel çekmeye gittiğini iddia ederek, darbe girişimini yönettiğini inkar eden Nurettin Oruç'un eşi Sevim Oruç da FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını ileri sürdü. Oruç, "Benim bu terör örgütü ile hiçbir zaman bağlantım olmadığı için bu örgütte görev almadım, talimat verip almadım. Bu örgüt adına çalışmalarda bulunmadım. Özel hayatımda, çalışma hayatımda bu örgütle bağlantısı olan, örgüt adına çalışan birilerini tanımıyorum ve bilmiyorum. Örgüt üyesi olmadığım için hiçbir toplantıya katılmadım. Ben hayatımın hiçbir döneminde bu örgüte katılmadım, bundan sebeple benle hiçbir zaman irtibata geçen olmadı" iddiasında bulundu.

BYLOCK YÜKLÜ HATTI EŞİM KULLANIYORDU

Nurettin Oruç'un FETÖ ile bir bağlantısının olup olmadığını da bilmediğini öne süren Sevim Oruç, ByLock ile ilgili suçlamayı da eşine attı. ByLock tespit edilen hattın kendi adına kayıtlı olduğunu söyleyen Sevim Oruç, "Bu hat benim adıma kayıtlı olup eşim tarafından kullanılmaktadır. Ben ByLock kullanmadım. Bahsedilen hattı eşim kullanıyordu" şeklinde savunma yaptı. Söz konusu ifade ve soruşturma evrakı, Akıncı Üssü davası dosyasına da girerken, geçtiğimiz günlerde savcının açıkladığı mütalaada, Nurettin Oruç ve Sevim Oruç'un 15 Temmuz 2016'da saat 11:08'de görüştüğü bilgisi de yer aldı.

  • Sığır belgeselcisi
  • FETÖ’nün jandarma imamı olan Nurettin Oruç, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında diğer FETÖ imamları gibi Akıncı Üssü’nün yakınlarında yakalandı. Oruç, ifadesinde, Akıncı yakınlarında bulunan bir köye hayvan yetiştiriciliği konusunda hazırlayacağı bir belgesel ile ilgili ön görüşme ve sözleşme yapmak amacıyla gittiğini iddia etti.
#15 Temmuz
#FETÖ
#Akıncı
#ByLock
#Münteha Sevim Oruç
#Nurettin Oruç
5 yıl önce