|

ByLock savcısı kripto çıktı

Konya'da ByLock'çu FETÖ üyelerine yönelik soruşturmayı yürüten savcı Fatih Sarıtaş da kripto çıktı. Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla ByLock kullanan 189 hakim ve savcıya yönelik operasyon da Sarıtaş da gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 ہفتہ
Güncelleme: 19:29 - 14/10/2016 جمعہ
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlara yönelik operasyonlar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün de ByLock kullandığı gerekçesiyle önceki gün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan hakim ve savcılar için düğmeye bastı. Başsavcılık, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki adliyeler ile Yargıtay ve Danıştay'da görev yapan 189 hakim ve savcı için gözaltı talimatı verdi. Gözaltına alınanların arasında "ByLock" ve "hakim ve savcılar" ile ilgili yürütülen soruşturmalar gibi önemli dosyalarda görevli isimlerin de bulunduğu belirtildi.



ÖZEL SORUŞTURMADAYDI


Polis, 189 hakim ve savcıyı gözaltına almak için birçok il ve ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Ayrıca şüphelilerin evlerinde ve adliyelerdeki odalarında arama yapıldı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler Ankara'ya getirildi. Gözaltı listesinde bulunanlardan ikisinin Ankara Adliyesi'nde görevli savcılar olduğu belirlendi. Bunlardan birisinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan ek iş bölümüne göre Yargıtay'dan geldiği ve özel soruşturmada görevlendirildiği, bunun yanı sıra hakim-savcılarla ilgili yürütülen soruşturmayı yürüttüğü öğrenildi. Diğer savcının ise Aileiçi Şiddeti Soruşturma Bürosunda görevli olduğu kaydedildi.





ÖNCE ALDIRDI SONRA ALINDI


Gözaltına alınanlar arasında ilginç bir isim de yer aldı. Konya'da "ByLock"u kullanan FETÖ üyelerine yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş da, bu programı kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında, Konya Kadınhanı Hakimi Nihan Zengin, Ereğli Hakimi Nurullah Moral, Karapınar Hakimi Ramazan Tekkoyun, Konya cumhuriyet savcıları Özkan Kılıç, Hidayet Nacak ve Fatih Sarıtaş gözaltına alındı. Sarıtaş'ın, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Konya'da başlatılan soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenildi. Sarıtaş, dün FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve "ByLock" programını yoğun şekilde kullananların bulunduğu "kırmızı liste"de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.



TUTUKLAMA TALEBİ


İstanbul'da ByLock kullanan aralarında emniyet müdürünün de olduğu 60 polis tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildi.


#FETÖ
#Fatih Sarıtaş
#ByLock
8 سال واپس