|

ByLock'a en çok giren FETÖ mensubunun kim olduğu ortaya çıktı

FETÖ'nün İstanbul'daki başimamı İsmail Şafak Güdür geçtiğimiz günlerde Bahçelievler'de yakalanmıştı. Güdür ile ilgili yapılan incelemede çok çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre Güdür, 177 bin 523 kez ByLock'a giriş yapmış. Bu rakam, örgütün haberleşme programı ByLock'a en çok giriş yapan ismin Güdür olduğunu gösteriyor.

Yeni Şafak
10:11 - 12/01/2019 السبت
Güncelleme: 10:28 - 12/01/2019 السبت
Diğer
ByLock, FETÖ'nün örgütsel mesajları gizlice aktarabilmek için kullandığı iletişim kanalı olarak kabul ediliyor.
ByLock, FETÖ'nün örgütsel mesajları gizlice aktarabilmek için kullandığı iletişim kanalı olarak kabul ediliyor.

FETÖ'nün İstanbul'daki örgüt yapılanmasındaki en önemli isimlerden biri olan İsmail Şafak Güldür'ün yakalanmasının ardından yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cezaevine gönderilen Güdür'ün Whatsapp mesajlarında polisi kastederek söylediği "Vuruşmadan teslim olmam" mesajı ortaya çıkmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Güdür hakkında "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçu kapsamında iddianame hazırlandı.

117 bin 523 kez giriş yaptı

Sabah'ın haberine göre; Güdür'ün ByLock incelemelerinden elde edilen bilgilere göre örgüt içinde Selçuk ve Hasan kod isimlerini kullandığının değerlendirildiği kaydedildi.

Güdür'ün aynı zamanda ByLock programı içerisinde kurulan 47 grup içerisinde yer aldığı ve programa 117 bin 523 kez giriş yaptığı ifade edildi.

  • Telefon incelemelerinin de yer aldığı iddianamede, şüphelinin FETÖ'ye üye ve Yunanistan ülkesine kaçan şahıslar ile irtibat halinde olduğuna ilişkin örgütsel yazışmalar ile resimlerin bulunduğu, yine kendisi hakkında yakalama bulunduğuna ilişkin bir belge fotoğrafının bulunduğu kaydedildi.

Bank Asya'ya para aktarmış

Şüphelinin Bank Asya isimli bankada hesabının bulunduğu ve bu hesaba FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası yüklü miktarda para aktardığı belirtildi.

İddianamede İsmail Şafak Güdür'ün bazı kişilere ByLock isimli kriptolu haberleşme uygulamasını yüklediği belirtildi.

#FETÖ
#ByLock
٪d سنوات قبل