|

ByLock'ta 'izdivaç' pazarlığı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin izdivaç ablalarına düzenlediği operasyonda evliliklerden sorumlu olan 15 kişinin de aralarında olduğu 52 FETÖ’cü yakalandı. ByLock yazışmaları deşifre olan izdivaç ablalarının kendi aralarında yaptıkları ahlak dışı konuşmalar dikkati çekti.

Yeni Şafak
08:40 - 2/09/2018 воскресенье
Güncelleme: 08:43 - 2/09/2018 воскресенье
Diğer
FETÖ'nün izdivaç sorumluları polis operasyonuyla yakalandı. Arşiv.
FETÖ'nün izdivaç sorumluları polis operasyonuyla yakalandı. Arşiv.

İstanbul Emniyeti'nin geçtiğimiz günlerde FETÖ'cülere yönelik düzenlediği ByLock operasyonunun detayları belli olmaya başladı.

Örgüt mensuplarının birbirlerinden yaş, boy, maddi duruma göre uygun aday istediği yazışmalar da polis tutanaklarına yansıdı.

Akşam'ın haberine göre söz konusu içerikler şöyle:

"Uygun olanı seçelim"

* Hoca hanım 91-92-93 doğumlu c kategorisinde kaliteli ve keyfiyetli adaylarım var. Uygunları değerlendirmek isteriz.

- Teşekkürler Muharrem Bey.

* Abla yaşları büyük 13 bayan vermiştim dün onlardaki isimler mahlas. Onların hepsinin muhatap ablalarının By Locku cv içinde yazılı. 13 ablanın hepsinin genel sorumlusu da “Hansaa12.”

"Abinin istediği özellikler şunlar..."

* Arkadaşlar isim çalışabilir misiniz. Abinin istediği özellikle şunlar 4 yıllık mezun olması. Ailesinin maddi durumu çok kötü olmasın.

- Esra Hanımı iptal ediyoruz değil mi hocam

* Hocam Esra T.’yi eşleştirdiğimiz arkadaş Mersinli ama ekratmış. (konar-göçer halklar) Bilgisi sonradan geldi hakkınızı helal edin.

- Bir arkadaşım daha var. Çok şakirt, aile olarak tamamen içindeler 89 doğumlu.

Boyu 1.80 üstü arkadaş yok mu?

- 3-4 yaş büyük olup da 1.80 üstü arkadaşımız yok mu hocam?

- Safiye abla ne olacak şimdi?

* Diyorum ki bir daha ki seçimde AK Parti’ye oy verelim. Biz kimi destekliyorsak o düşüyor. Belki böylece bu iş çözülür.

52 şüpheli yakalandı

FETÖ’nün ‘ByLock’ ağı aşama aşama çözülürken, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri İstanbul merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Baskında başka kişiler adına açılan hatlara yüklenen ‘Bylock’u kullanan 52 şüpheliden 15’i yakalandı.

#FETÖ
#ByLock
6 лет назад