|

ByLock’tan KPSS’yi sormuş

FETÖ’nün tepe yöneticilerinden Şerif Ali Tekalan’ın ByLock mesajları ortaya çıktı. Tekalan’ın, hakkında yürütülen KPSS ve FETÖ çatı soruşturmaları nedeniyle büyük panik yaşadığı ve bu dosyalarla ilgili bilgi istediği tespit edildi.

Osman Özgan
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:20 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şerif Ali Tekalan
Şerif Ali Tekalan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ üyelerinin kriptolu haberleşme programı ByLock’taki yazışmalarla ilgili yapılan analiz çalışması sırasında eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın da kriptolu haberleşme programını kullandığı anlaşıldı. FETÖ’nün en büyük soru hırsızlığı olarak tarihe geçen 2010 KPSS, futbolda şikede kumpas ve FETÖ çatı davalarının baş sanıklarından olan Tekalan, 2015 yılında yurt dışına kaçtı.

HENÜZ MAHKEMEYE GİTMEMİŞ

Son olarak ABD’nin Teksas eyaletinde FETÖ’cüler tarafından kurulan North American Üniversitesi’ne rektör yapıldığı gündeme gelen Tekalan’ın ByLock mesajlarından, kaçak durumdayken bile hakkındaki soruşturmalarla ilgili bilgi istediği görüldü.

ÇATI DOSYAYI MERAK ETMİŞ

Söz konusu mesajın ardından “Elinize sağlık” diyen Tekalan, yine sanığı olduğu FETÖ çatı davasıyla ilgili de bilgi istiyor. Tekalan “Ankara’daki savcı Serdar Coşkun’un dosyasını da takip ediyosunuzdur” ifadesini kullanıyor. Bunun üzerine Yüksel Çora, “Hocam o dosyayla alakalı en son tutukluluğa itiraz etmiştik. Şimdi KPSS dosyasında da çıkan tutukluluk kararına da itiraz edeceğiz” karşılığını veriyor. 30 Aralık 2012 tarihli o mesaj da şöyle: “Hocam arama kararı ile el konulan eşyaları kabul etmediğimize ve el konulan eşyaların soruşturmada ve sonrasında hükme esas alınmaması gerektiğine dair savcılığa dilekçe vermiştik. Geçen gün Av. Ümit Hatip Kardaş ile görüştük. Şu aşamada yapılanın çok doğru olduğunu ifade etti. Kaçak Tekalan da bunun üzerine “İyi düşünmüşsünüz, gelişmelerden haberdar et” mesajını paylaşıyor.

#Darbe
#FETÖ
#Şerif Ali Tekalan
5 yıl önce