|

Çalınan aracı bulununca resmen yıkıldı!

Adana'da kaza yaptıktan sonra onarılması için kaportacıya bıraktığı otomobili çalınan kişi, polisin bulduğu aracını teslim aldı. Aracın sağlam durumdaki çoğu parçasının sökülüp alındığını fark eden sürücü büyük üzüntü yaşadı.

Yeni Şafak
11:38 - 7/02/2018 الأربعاء
Güncelleme: 12:07 - 7/02/2018 الأربعاء
AA
Otomobili bulunan şahıs, aracın sağlam durumdaki çoğu parçasının söküldüğünü fark etti.
Otomobili bulunan şahıs, aracın sağlam durumdaki çoğu parçasının söküldüğünü fark etti.

Adana'da kaportacıya onarılması için bıraktığı otomobili çalındıktan sonra polis tarafından bulunan kişi, teslim almaya gittiği aracından çoğu parçalarının çalındığını fark edince sevinç yaşayamadı.

Kentte kuaförlük yapan 23 yaşındaki Asım Taşçı, trafik kazasında hasar gören aracını onarması için kaportacı Cengiz S. (42) ile 10 bin lira karşılığında anlaşınca aracını çekiciyle merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'ndeki tamirhaneye götürdü.

Taşçı, bir süre sonra tamirhanenin önünde park halinde olan aracının çalındığını öğrenip durumu polise bildirdi. Taşçı, ihbarında, kaportacıda çalışan Mükremin Ö'nün kendisine aracının parçalarını söküp satmayı teklif ettiğini ancak kabul etmeyince "aracını götürmesini aksi halde aracının başına bir şey gelebileceğini söylediğini" öne sürdü.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mükremin Ö'yü gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada aracın Mükremin Y'nin bağlantılı olduğu Ali Y. tarafından Osmaniye'ye götürüldüğü tespit edildi.

Şüpheli Ali Y. de gözaltına alınırken, bulunan araç ise çekiciyle Adana Emniyet Müdürlüğü otoparkına getirildi.


"Baba, aküyü de çalmışlar"

Aracını teslim almak için babası Aydın Taşçı ile Emniyet Müdürlüğüne gelen Asım Taşçı, araçta inceleme yapınca çoğu işe yarayan parçalarının sökülüp alındığını fark etti.

Bu esnada babası Aydın Taşçı'ya da "Baba, aküyü de çalmışlar" diye tepki vermesi kameralara yansıyan Asım Taşçı, yaptığı açıklamada, aracını banka kredisiyle aldığını belirtti.

Kredi borcu bitmeden kaza yaptığını anlatan Taşçı, "Kredi borcum bitmeden başıma bunlar geldi. Aracın işe yarayan bütün parçalarını sökmüşler. Beni zarara uğratanlardan şikayetçiyim." dedi.

Şüpheliler Mükremin Ö. ile Ali Y. ise emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#Adana
#Kaportacı
٪d سنوات قبل