|

Cambaz Batı Trakya’da anıldı

15 Temmuz gecesi şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz memleketi Batı Trakya’da anıldı. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, “Şehidimiz dik duruş ve cesareti ile Batı Trakya’nın sembolü haline geldi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz
15 Temmuz gecesi şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz, memleketi Batı Trakya’da anıldı. Darbe girişiminin ikinci yıldönümü sebebiyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde anma töreni düzenlendi. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, “15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Batı Trakyalı Mustafa Cambaz şehidimiz, darbelere karşı gösterdiği dik duruş ve cesareti ile Batı Trakya’nın sembolü haline geldi. Merhum Mustafa Cambaz’ın hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.


DARBECİLER CEZASIZ KALMASIN

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik de, darbeci firarilerin 16 Temmuz 2016’da Yunanistan’ın Dedeağaç kentine askeri helikopterlerle kaçtıklarını, sonraki aylarda da iki SAT komandosunun daha onları takip ettiğini anımsatarak, “Kaçak askerler Türkiye’ye iade edilmediği gibi Yunan Danıştayı onların iltica alabileceğine hükmetti” şeklinde konuştu. Büyükelçi Çevik, Yunan makamlarına konuya ilişkin beklentilerini ve hayal kırıklıklarını iletmeye devam ettiklerini belirterek, “Yunanistan’dan darbe girişimine katıldıkları kesin olan bu kişilerin cezasız bırakılmalarına hizmet etmemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

#Mustafa Canbaz
#15 Temmuz
#Şehit
6 yıl önce