|

Cambaz’ı andık

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy Karakolu yakınlarında, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz, kabri başında dualarla anıldı.

Yeni Şafak ve
04:01 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy Karakolu yakınlarında, darbeci askerlerin açtığı ateşle şehit olan Mustafa Cambaz, kabri başında dualarla anıldı.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy Karakolu yakınlarında, darbeci askerlerin açtığı ateşle şehit olan Mustafa Cambaz, kabri başında dualarla anıldı.

15Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişi sırasında hain askerlerin kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz, mezarı başında anıldı. Kur’an-ı Kerim tivaletiyle başlayan törende Arnavutköy Taşoluk Yeşil Cami Başimam-hatibi İsrail Kiracı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için canını ortaya koyan tüm şehitler için dua etti. Törene, Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Muhammet Albayrak, Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca, Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İdris Saruhan, Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Yeni Şafak Gazetesi yazarlarıından Fatma Barbarosoğlu, Mehmet Şeker ve çalışma arkadaşları katıldı.


ÜLKEMİZİ PARÇALANMAKTAN KURTARDILAR

Anma töreni sonrası açıklama yapan Albayrak CEO’su Bolat, “15 Temmuz gecesi başlayan kabus, 16 Temmuz sabahında aydınlığa kavuştu. Türkiye’miz çok büyük bir felaketi, badireyi atlattı. Ülkemiz parçalanmaktan, sömürge olmaktan kurtuldu. Mustafa Cambaz ve 251 şehidimiz, yaralanan binlerce kardeşimiz, o gece sokağa çıkan milyonlarca vatandaşımız ülkemizi kurtardılar” dedi. Şehit ve gazilerin demokrasi destanı, özgürlük zaferi meydana getirdiğini söyleyen Bolat, “Bir toprağın vatan olabilmesi onun uğrunda şehit olan insanların varlığıyla mümkün olabilir. Bu noktada Malazgirt Zaferi’nden başlayarak, İstanbul’un fethi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Zaferi, 15 Temmuz zaferi ve Güneydoğu’da ülkemizi parçalanmaktan kurtaran şehitlerimizin meydana getirdiği zaferler bugün bizim bu topraklar üzerinde huzur içinde yaşamamızı mümkün kılıyor. Allah bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Peygamber Efendimizin sancağı altında, onunla beraber haşrolmayı nasip eylesin. İnşallah bizlere de onlar gibi bu vatan, bu topraklar için seve seve canını vermeyi nasip etsin. Onların bize bıraktığı bu emaneti korumayı nasip etsin” şeklinde konuştu.


Vatan bildiği topraklara gömüldü

Mustafa Cambaz’ın çok uysal, yumuşak, insani özellikleri güçlü bir insan olduğunu vurgulayan Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, “Batı Trakya göçmeniydi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bile yoktu, pasaportu yoktu. Uluslararası literatürde ‘haymatlos’ denilen vatansız gibi algılanıyordu. Kendisinin vatan bildiği Türkiye topraklarında şehit olarak ölmeyi Allah ona nasip etti. Gerçekten Mustafa ile ne zaman karşılaşsak her zaman güler yüzlüydü, karşılıklı şakalaşır, sohbet ederdik, iş konuşurduk. Onunla mesai arkadaşlığı yaptığım için, Albayrak Medya Grubu bünyesinde kardeşlik yaptığım için kendimi şanslı vadediyorum. Tüm Albayrak Medya ailesi olarak hepimizin başı sağ olsun. Tekrar Mustafa Cambaz kardeşime gani gani rahmet diliyorum. Buradaki diğer şehitlerimize ve tüm 15 Temmuz şehitlerine, bu vatan içi şehadet şerbeti içen güvenlik güçlerimizden şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

#15 Temmuz
#Mustafa Canbaz
#Şehit
6 yıl önce