|

Cambaz’ın okulu oldu

Üsküdar'daki Armatörler İlkokulu'nun ismi, 'Şehit Mustafa Cambaz İlkokulu' oldu. Okul yönetiminin girişimi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı'nın teklifiyle, 15 Temmuz şehidimiz Cambaz’ın adı okulda da yaşatılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 09:05 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Cambaz’ın okulu oldu
Cambaz’ın okulu oldu

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki 27 yıllık Armatörler İlkokulu’nun adı, “Şehit Mustafa Cambaz İlkokulu” oldu. Bugüne kadar birçok kurum ve kuruluşa verilen Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri şehit Mustafa Cambaz’ın adı, okul yönetiminin girişimi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığının teklifi ile okulda da yaşatılacak.

ŞEHİT MUSTAFA CAMBAZ
KÖŞESİ OLUŞTURULDU

Kur’an tilaveti ile başlayan isim değiştirme töreninde, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin sivil vatandaşlara ateş etmelerinin göründüğü sinevizyon gösterisi yapıldı. Okulda aynı zamanda şehit Mustafa Cambaz’ın sağlığında kullandığı bazı eşyalarının yer aldığı ‘Şehit Mustafa Cambaz köşesi' oluşturuldu. Okul müdürü Tarık Emre Ceren törende yaptığı konuşmada, “O gece Cumhurbaşkanımızın daveti ve çağrısı ile millet sokaklara indi. Şehit Mustafa Cambaz da onlardan biriydi. Cambaz darbe gecesi ‘Kalkışmayı yapanlar kalktıkları gibi oturmalı, hatta hiç oturmamalı’ diyerek Çengelköy'de göğsünü vatanına siper etti” dedi.


Törene katılan şehit Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz, bugüne kadar babasının isminin birçok yere verildiğini ancak bir ilkokulda yaşayacak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Cambaz, her fırsatta bu okula gelerek öğrenci kardeşlerini ziyaret edeceğini söyledi. Törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

#Mustafa Cambaz
#Milli Eğitim Müdürlüğü
7 yıl önce