|

Can Dündar casusluktan yargılanacak

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin “gizli belge ve bilgileri açıklamak” suçundan Can Dündar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası veren yerel mahkeme kararı bozuldu. Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis öngören “gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiğine hükmedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:59 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Can Dündar
Can Dündar

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkındaki davanın temyiz incelemesini tamamladı. Daire, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdikleri gerekçesiyle “gizli belge ve bilgileri açıklamak” suçundan Dündar’a 5 yıl 10 ay, Gül’e 5 yıl hapis cezası veren yerel mahkeme kararını bozdu.

GÜL'E BERAAT

Can Dündar hakkında, TCK'nın 328’inci maddesinde düzenlenen ve 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiği belirtildi.

Erdem Gül’ün bu suça yönelik durumuna ilişkin değerlendirmede ise “Devlet sırrı niteliğindeki gizli bilgileri hususi gayretle temin ettiğine veya sanık Can Dündar’ın eylemine iştirak ettiğine dair cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, ispat edilemeyen suçtan beraatine karar verilmesi gerekir” denildi.

'SIR'LARI YAYINLADI

Kararda Can Dündar'ın "belgeler daha önce başka gazetede yayınlandı" savunmasına da atıf yapıldı. Dündar'ın diğer gazeteden farklı olarak haberinde açıklanmamış içeriğe yer verdiği ve bu içeriğin 'devlet sırrı' olma özelliğini muhafaza ettiği belirtildi.

#Can Dündar
#Erdem Gül
6 yıl önce