|

Çanakkale Kahramanı'na ziyaret

Balıkesir'in Havran ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, sürpriz bir program ile Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in köyünü ve mezarını ziyaret etti.

Yeni Şafak
23:36 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 13/09/2015 Pazar
IHA

Ziyarete; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve yetkililer katıldı.



Bakan Topçu Koca Seyit'in mezarı başında okunan duaların ardından mezarı başındaki bayrağı öperek mezar taşını sevdi. Daha sonra Koca Seyit anıtındaki müze alanını gezdi. Burada İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Bakan Yalçın Topçu, “Bu hafta Perşembe İstanbul'da idim. Cuma günü İstanbul programımızı yarıda kesip Ankara'ya dönmek zorunda kaldım ama, akşam üstü tekrar döndüm. Oradan istanbul'daki programımız tamamlayıp Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'ye gittim. Tabii ki inancın ve imanın sembolü olan kahraman milletimizin kahramanlarından birisi olan Seyit Onbaşı'nın kabrini ziyaret etmek, doğduğu topraklara ayak basmak ve onun burada akrabalarını, onunla yaşayan insanları görmek ve bu muhteşem rol modeli bu sıkıntılı günlerimizde büyük Türk milletine, Seyit Onbaşı şahsında, Çanakkale ruhunu bir kez daha hatırlatmak ve gündeme getirmek. Burada Seyit Onbaşı'nın yakınlarının bir sıkıntısı, bir problemi olup olmadığını da yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Şimdi oturacağım sohbet edeceğim. Onları dinleyeceğim" dedi.



Çanakale ruhunun önemine değinen Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, “Ama burada altı çizilecek mesele şudur. Seyit Onbaşı kıyamete kadar büyük milletin rol olacak kahramanlarından biridir. Bu kahraman unutulmamalıdır. Bu kahramanın inanç ve imanını ilahi kaderi olan bu milleti o dönüm noktasında nerelere taşıdığı unutulmamalıdır. Bu günlerde Seyit Onbaşılara çok ihtiyaç vardır. Çünkü Seyit Onbaşı'nın karşısında olanlar, bugün de bölücü terör örgütünü destekleyen güçlerdir. O günkü Seyit Onbaşı'nın imanı ve inancı bugün de 78 milyonluk milletimiz için gereklidir" ifadelerini kullandı.



Daha sonra Topçu vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Topçu, Havran Belediyesini ziyaret ettikten sonra Koca Seyit Hava Limanı'ndan uçak ile Ankara'ya döndü.

#Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu
#Çanakkale
#Koca Seyit
9 yıl önce