|

Çanakkale'de dönüş kuyruğu

Bayram tatilini tamamlayıp Çanakkale Boğazı'ndan geçerek evlerine gitmeyi planlayan tatilciler, feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Çanakkale Feribot İskelesi'nde 2 kilometre, Lapseki ve Çardak iskelelerinde ise 3 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu.

Yeni Şafak
17:34 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:40 - 17/09/2016 Cumartesi
DHA

Kurban Bayramı tatilinin sonuna gelinmesi ve okulların açılacak olması nedeniyle tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor. Özellikle İstanbul ve Trakya'daki illerde oturanlar, dönüş yolculuğu için Çanakkale güzergahını kullanıyor. Kurban Bayramı'nın ikinci gününden itibaren Çanakkale'de yaşanan feribot yoğunluğu bugün de öğle saatlerinden itibaren hissedilmeye başlandı. Eceabat İlçesi'ne ve Kilitbahir Köyü'ne feribot seferlerinin yapıldığı Çanakkale İskelesi'nde tatilcilerin araçlarının oluşturduğu feribot kuyruğu 2 kilometreyi buldu. Gelibolu'ya seferlerin yapıldığı Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde de 3'er kilometrelik araç kuyruğu oluştu.



Çanakkale feribot iskelesindeki araç kuyruğu nedeniyle kentin en işlek caddesi Demircioğlu tıkandı. Bu caddeye çıkan çok sayıda ara sokak trafiğe kapatıldı. Polisler, feribot sırası ve şehiriçi trafik akışını sağlamak için tüm kavşaklarda görev aldı. Gestaş firması ise toplam 12 feribot ile tatilcileri Anadolu yakasından Avrupa yakasına taşımak için saatsiz olarak seferlerini sürdürüyor.


Feribot iskelelerinde oluşan uzun araç kuyrukları, kentli vatandaşlara da eziyet yaşatırken, esnafın ve seyyar satıcıların yüzünü güldürüyor. Çanakkale feribot iskelesinde araç kuyruğu arasında Milli Piyango bileti ve şans oyunlarını satmak üzere bekleyen emekli bankacı Ramazan Gümüş, "Bayramda masrafa girdik. Bu feribot sırasındaki yoğunluğu değerlendirmeye çalışıyorum. Satışlardan memnunum. Normal zamanlardakinin iki üç katı satış oluyor. Belki bu sırada bekleyen birilerini milyoner yapabilirim. Zaten kendilerine de telefon numaramı veriyorum. Çıkarsa beni aramalarını söylüyorum" dedi.







#Çanakkale
#Bayram tatili
#Feribot iskelesi
8 yıl önce
default-profile-img