|

Çanakkale'ye 48 saatte 100 konteyner ulaştı

Art arda depremlerin meydana geldiği ve halkın geceyi dışarıda geçirdiği Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine AFAD ekiplerinin yardımları ulaştı. Çadır kentlerin kurulduğu ilçedeki son duruma ilişkin değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Sorunları gidermek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" ifadelerini kullandı. Depremin etkilediği bölgeye 48 saatte 100 konteynerinin gönderildiği belirtildi.

Yeni Şafak
13:52 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:56 - 8/02/2017 Çarşamba
AA
Çanakkale'de 24 saat içerisinde 100 konteynerin daha kurulması bekleniyor.
Çanakkale'de 24 saat içerisinde 100 konteynerin daha kurulması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Çanakkale'deki depremlere ilişkin "Depremleri engellemek elimizde değil ancak vatandaşlarımızın depremler nedeniyle yaşadığı sorunları gidermek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Başbakan Yardımcılığı'ndan Çanakkale'de yaşanan depremlere ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu depremlerin ardından, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) süratle harekete geçerek bir dünya rekoruna imza attığı belirtildi.



AFAD'ın, bölgeye 48 saat içerisinde toplam 100 konteynerin intikalini sağladığı ve içlerine depremzedeleri yerleştirmeye başladığı vurgulanan açıklamada, 24 saat içerisinde ise ikinci parti 100 konteynerin bölgeye kurulacağı, yapılan bu çalışmalarla bölge halkının barınma sorunun büyük ölçüde giderileceği ifade edildi.



Bölgeye kurulan konteynerlerde 4 kişinin rahatlıkla barınabileceği, 28 metrekarelik konteynerlerin içerisinde salon, ebeveyn yatak odası ile banyo ve tuvaletin bulunduğu kaydedildi.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, bölgedeki sıkıntıları gidermek için AFAD personelinin 24 saat esasına göre görev yaptığına işaret edilen açıklamada, "Depremleri engellemek elimizde değil ancak, vatandaşlarımızın depremler nedeniyle yaşadığı sorunları gidermek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" ifadesine yer verildi.


#Çanakkale
#Ayvacık
#Deprem
#Çadır Kent
7 yıl önce