|

Canik’te engelliler eve mahkum değil

Canik Belediyesi ile Hollanda’da yaşayan hayırsever gurbetçilerin işbirliği sonucunda sağlanan 255 akülü engelli aracı düzenlenen törende sahipleriyle buluştu. Başkan Osman Genç, engelsiz bir şehir için çalıştıklarını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:07 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hollanda’da hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan 255 adet akülü araç, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.
Hollanda’da hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan 255 adet akülü araç, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hollanda’da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un koordinatörlüğünde engelli vatandaşlar sevindirildi. Hollanda’da hayırsever vatandaşların katkılarıyla alınan 255 adet akülü araç, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

SOSYAL PROJELERE DESTEK

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu tür sosyal projelere her zaman katkı sağladıklarını söyledi.

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

Engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bize göre insanlar değil, şehirler engellidir. Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bu yönde yaptığımız tüm binalarımızı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde dizayn ediyoruz. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir” dedi.

  • Hayırsever Vatandaşlara Teşekkür
  • Dünya Engelliler Haftası’nda akülü araçlarına kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar, Canik Belediyesi’ne ve hayırsever gurbetçi vatandaşlara teşekkür etti. Akülü araç dağıtım törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, TSE İl Müdürü Erol Kargı, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, başkan yardımları, meclis üyeleri, Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ile Aydoğan Olgun, Zabıta Müdürü Erol Balcı, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, STK temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Hollanda-Canik köprüsü

Önceki yıl başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün bu yıl da artarak devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, “Hollanda’da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun’un çabası ve bizim katkımızla önceki yıl 17 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Geçen yıl ise tam 76 engelli kardeşimizin mutluluğuna ortak olduk. Bu yıl ise 255 engelli kardeşimiz daha hayatlarını ev içinde geçirmekten kurtulacak. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Proje Koordinatörleri Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun da, Hollanda’dan Türkiye’ye köprü kurarak anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi.

#Hollanda
#​Canik Belediyesi
#Osman Genç
5 yıl önce