|

Canilere müebbet

Suriye uyruklu Emani ile 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun’un katilleri Birol Karacal ile Celal Bay’a 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 72’şer yıl hapis cezası verildi. Ailenin acısı dinmedi. Emani’nin eşi Halid Al-Rahmun “Ben kısas istiyordum. Onların yaşama hakları yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 08:35 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıkların işledikleri suçlardan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50’şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti.
cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıkların işledikleri suçlardan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50’şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 6 Temmuz 2017’de Suriyeli uyruklu hamile kadın Emani Al-Rahmun ile 10 aylık bebeği Halaf Al-Rahmun’un öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay, müşteki Halid Al-Rahmun, kardeşleri Muhammed ve Ali Al-Rahmun ile öldürülen kadının babası M.Abdülhadi Ali Al-Rahmun, taraf avukatları ve vatandaşlar katıldı.

İĞRENÇ SAVUNMA: "SADECE TECAVÜZ ETTİM"

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıkların işledikleri suçlardan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50’şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti. Sanık Birol Karacal esas hakkındaki savunmasında, “Ben öldürmedim. Bir tek tecavüz ettim. Suçum neyse razıyım” dedi. Celal Bay da “Daha önce verdiğim ifadelere ekleyeceğim bir şey yok” diye savunma yaptı.


MAHKEME KATİLLERE CEZA YAĞDIRDI

Canilere 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 30’ar yıl, ‘yağma’ suçundan 15 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 21’er yıl, ‘konut dokunulmazlığı’ suçundan ise 6’şar yıl hapisle cezalandırıldı. Karacal ve Bay, toplamda 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 72’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ACILI EŞ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Duruşma sonrası acılı eş Halid Al Rahmun, karara tepki gösterdi. Sakarya Adliyesi önünde avukatı Cihat Gökdemir ile birlikte açıklama yapan Al Rahmun, eşi ve çocuklarını öldüren katillerin yaşamaya haklarının olmadığını söyledi. Karardan memnun kalmadığını dile getiren acılı eş, “Ben kısas istiyordum ve onu bekliyordum. Yaşamaya hakları yok onların” dedi.


Ailenin acısı dinmedi
Al-Rahmun ailesinin avukatı Cihat Gökdemir, karar sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada verilmiş olan mahkumiyet kararı, ailenin acısını henüz dindirmedi. Haklı olarak Suriye’deki mahkumiyet kararları ile kıyaslayıp diyorlar ki; kısas olmalı. Yani onların canı alındıysa, bunların da yaşama hakları yok diye. Fakat Türkiye Ceza Kanunları malum. Bu kanunlar çerçevesinde verilebilecek en ağır ceza verildi” diye konuştu.

#Sakarya
#Cinayet
#Suriyeli
#Birol Karacal
#Celal Bay
6 yıl önce