|

Canlı yayında karaciğer nakli

Yale New Haven Hastanesi’nden Prof. Dr. Şükrü Emre başkanlığında, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan karaciğer nakli, 18 ülkede canlı izlendi. Ameliyatı izleyen uzmanlar, soru sorma imkanı da buldu.

Haber Merkezi
04:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:34 - 4/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Konferans salonundaki bilim insanları ameliyathaneye canlı bağlanarak soru sorma imkanı buldu.
Konferans salonundaki bilim insanları ameliyathaneye canlı bağlanarak soru sorma imkanı buldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen “Laparoskopik Karaciğer Cerrahisi Kursu”na 100’ün üzerinde bilim insanı katıldı. Toplantıya farklı illerden katılan bilim insanları, organ nakliyle ilgili son gelişmelerden nakillerdeki yeni yöntemlere kadar birçok alanda sunum yaptı.


SORU SORMA İMKANI VERİLDİ

Program kapsamında, ABD’nin en iyi 32 doktorundan biri seçilen Yale New Haven Hastanesi’nden Prof. Dr. Şükrü Emre moderatörlüğünde, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden Doç. Dr. Abdullah Kısaloğlu, Doç. Dr. İsmail Demiryılmaz ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Fatih Can’ın katılımıyla canlı yayında karaciğer nakli gerçekleştirildi. Aynı anda 18 ülkede canlı yayınlanan ameliyatla karaciğer sirozu olan ve daha önce safra yollarına müdahale edilen hastaya, kardeşinden nakil yapıldı. Konferans salonundaki bilim insanları da ameliyathaneye canlı bağlanarak soru sorma imkanı buldu.

CANLI VERİCİLİ OLDUĞU İÇİN STRES DAHA FAZLA

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 3-9 Kasım tarihlerinin organ bağışı haftası olarak kutlandığını, farkındalık yaratmanın önem taşıdığını söyledi. Hafta kapsamında, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını aktaran Aydınlı, canlıdan laparoskopik yöntemle çıkarılan dokunun, canlı yayında hastaya nakledildiğini ifade etti. Aydınlı, “100’ün üzerinde katılım var. İnternet üzerinden de canlı yayınlanıyor. Ameliyat, 18 ülkede canlı yayınla izleniyor ve oradan ameliyat sırasında soru soruyorlar. Buradan cevap veriyoruz. Canlı vericili olduğu için bunun stresi de çok fazla” diye konuştu.

#Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’
#Karaciğer Nakli
#Şükrü Emre
6 yıl önce