|

Çarpık ve önyargılı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Almanya'da yayınlanan Der Spiegel'in önceki gün dağıtılan Türkiye özel sayısının kapağında “Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor” alt başlığına yer vermesine tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:44 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Sözcü Bilgiç, “15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe teşebbüsü sırasında, Türk halkının yaşamı pahasına kahramanca verdiği demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesini ısrarla görmezden gelme ve maksatlı biçimde çarpıtma çabasını ortaya koymaktadır” diye konuştu.



İLKELERE UYUN


Bilgiç, Der Spiegel'in, bir süredir Avrupa'da bazı medya organlarının, uzunca bir zamandan beri Türkiye'yi hedef alarak kamuoyundaki imajını yıpratmayı amaçlayan çarpık ve önyargılı zihniyetinin yeni bir tezahürünü oluşturduğu vurguladı.


Söz konusu özel sayının kapağının, son derece tahrik edici, sadece Türkiye değil İslamiyet hakkında da olumsuz algı oluşturacak şekilde hazırlandığına dikkati çeken Bilgiç, halkın büyük desteğiyle demokratik olarak seçilmiş cumhurbaşkanını farklı tanımlamalarla karalamaya yönelik çabaları da esefle kınadıklarını belirtti. Bilgiç, dergiyi, demokratik dünyanın temellerini oluşturan ilkelere uymaya davet etti.


#FETÖ
#Tanju Bilgiç
8 yıl önce