|

Casus yazılımla soru çalmışlar

ÖSYM sınav sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmada, firari bilgisayar mühendisi Kazım Kargı’nın, geliştirdiği program üzerine yaptığı güncelleme üzerine eklenen casus yazılım sayesinde sınav sorularını çaldığı tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:03 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

FETÖ'nün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, firari sanık Kazım Kargı'nın geliştirdiği program üzerine yaptığı güncelleme üzerine eklenen casus yazılım vasıtasıyla sınav sorularının örgüt üyelerine aktarılmasını sağladığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 6'sı eski ÖSYM çalışanı 10 sanık hakkında hazırlanan ve 21. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, ÖSYM'nin "kozmik odası" olarak bilinen Soru Hazırlama ve Geliştirme Başkanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla inceleme yapıldığı belirtildi.

"Mahir" kod adlı firari sanık Bekir Şimşek ve "Halit" kod adlı itirafçı M.D'nin örgütün sözde ÖSYM imamı olduğu anlatılan iddianamede, kurum çalışanı olmayan firari sanık Kazım Kargı'nın, Ankara'da bir yazılım firmasının ortaklarından ve "ProNMS" isimli programın kurucusu olduğu, söz konusu programın ÖSYM dahil bazı kamu kurum ve kuruluşlarda kullanıldığı kaydedildi.

SORULARI KOPYALADI

Kargı'nın, söz konusu programın güncellemelerini yapmak ve sistemdeki sorunları çözmek için sıkça ÖSYM'ye gittiği aktarılan iddianamede, Kargı'nın söz konusu programa günceleme yaptığı ve

ÖSYM sistemine kurulan sanal sunucu vasıtasıyla sınav sorularını FETÖ üyelerince kopyalanmasını sağlandığı anlatıldı.

#​ÖSYM
#Kazım Kargı
5 yıl önce