|

Çavuşoğlu: Almanya'yı saf dışı bıraktık

Meclis'te konuşma yapan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "UNESCO'nun İcra Komitesine aday olduk, Avrupa'dan bizimle beraber 4 ülke yarıştı ve UNESCO'ya üye olan dünyadaki ülkelerin 3'te 2'sinin oyunu alarak, Almanya gibi bir ülkeyi saf dışı bırakarak Türkiye seçildi" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:25 - 18/12/2017 Pazartesi
AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının, 2018 yılı bütçesi üzerinde söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle bir sorunu olmadığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yaşanılan zor süreçte çok dinamik, çok yönlü, proaktif bir dış politika izlediğini, dış politikanın temel prensiplerinden hiç taviz vermediğini vurguladı.

Almanya'yı dünyanın oyunu alarak saf dışı bıraktık

Avusturya'da hükümet kurulmaya çalışıldığını ve hükümet programına "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmaması birinci önceliğimiz, bunun için müttefik arayacağız" denildiğine işaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, "Avusturya ile bizim ne problemimiz var? Yok. Demek ki onlarda problem var. Fakat diğer taraftan doğru olanların da yanında durursak, dik durursak Türkiye'nin itibarı artıyor. Dünyadaki oy kullanan ülkelerin 4'te 3'ünün oyunu alarak tekrar Uluslararası Denizcilik Örgütüne seçildik. Aynı şekilde UNESCO'nun İcra Komitesine aday olduk, Avrupa'dan bizimle beraber 4 ülke yarıştı ve UNESCO'ya üye olan dünyadaki ülkelerin 3'te 2'sinin oyunu alarak, Almanya gibi bir ülkeyi saf dışı bırakarak seçildi Türkiye Cumhuriyeti devleti." şeklinde konuştu.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Dışişleri Bakanı
#Almanya
#UNESCO
6 yıl önce