|

Cemaat okuluna polis baskını

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından, Özel Burç Okulları'nda yapılan aramada, bir çok bilgisayara ve hard diske incelenmek üzere el konuldu.

Yeni Şafak
11:33 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:33 - 21/03/2015 Cumartesi
IHA

40 polis ve 4 maliyeci, Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile sabah saatlerinde Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki özel Burç Okulları'na gelerek arama yaptı. Aramalarını sürdüren ekipler, bir çok bilgisayara ve hard diske incelenmek üzere el koydu.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Özel Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, “21 Mart cumartesi sabah saat 09.00 gibi okulumuza 40 civarında polisle ve 4 vergi memuruyla baskın mahiyetinde emniyetten ekipler geldi. Bununla ilgili arama kararı Bimer başvurularını ve müşteki beyanları esas alınarak bir arama kararı alınarak kurumumuza girilmiştir. Ben yönetim kurulu başkanıyım ben gelmeden arama başlamıştı. Kurumumuz yaklaşık 1 ay önce vergi denetiminden geçmişti. Tüm evraklar mali açıdan yetkililerin bilgisi dahilindedir" dedi.


Aramanın okullarının başarısına gölge düşürmek için yapıldığını savunan Sözeri, “Daha dün açıklanman YGS, TEOG sınavında il birincilerin çıkaran bir okuluz. Minikler ve yıldızlar basketbolda il birincisiyiz. Daha birçok spor branşlarında birinciliklerimiz var. Yakın zamanda yapılan Liselerarası yapılan TÜBİTAK proje yarışmasında Adana'dan kabul edilen 20 projeden 9 proje okulumuza ait. Okulumuzun bu başarısının gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Öğrenciler okulumuzda takviye kursu görürken, 40 kadar polisle birlikte arama yapılması eğitim hak ve özgürlüğünü kısıtlamıştır. Usulsüz yapıldığını düşündüğümüz arama kararına da avukatlarımız aracılığıyla itiraz edilmiştir. Arama devam etmektedir. Detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır. Bütün kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.


#Adana'daki Burç okullarında arama
#Emniyet Müdürlüğü Burç okullarında arama yaptı
#Adana Burç Okulları
9 yıl önce